Παρατηρώντας τη φωτογραφία αναρωτήθηκε: «Παρόμοιο βλέμμα δεν είχαν και οι δεσμοφύλακες στο Άουσβιτς;»

Αυτή είναι η περιβόητη Γκρέτα Τούνμπεργκ. Ένα παιδί 16 ετών που αντί να βρίσκεται στο σχολείο του κάνει μια διεθνή καριέρα ως οικολόγος κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα.  Το ύφος της; Ο Θεός να σε φυλάει. Κάποιος σχολιαστής στο ΠΘ ανέφερε ότι "παρόμοιο βλέμμα θα είχαν και οι δεσμοφύλακες στο Άουσβιτς".

Του Στρατή Μαζίδη

Το ύφος του παιδιού αυτού θυμίζει περισσότερο μποξέρ στο ρινγκ, ασθένη στην αίθουσα αναμονής ενός οδοντίατρου ή έναν προγραμματισμένο άνθρωπο να λέει αυτά που το δασκάλεψαν σε κατάσταση οργής.

Είναι δυνατόν να μιλάς για το περιβάλλον, δηλαδή για όλη αυτή την ομορφιά που δημιούργησε ο Θεός, τα δένδρα, τα ποτάμια, τις λίμνες, τα ζώα, τα βουνά, τον ουρανό και να είσαι θυμωμένος; Να βγάζεις ασχήμια αντί για χαμόγελο; Πού είναι η παιδική αθωότητα, τα όμορφα σχέδια στο χαρτί και όλα όσα συνοδεύουν αυτές τις ηλικίες ώστε πράγματι να παρασύρουν τον κόσμο σε μια αληθινή και ανεπιτήδευτη οικολογική ατζέντα;

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Αυτή όμως δεν είναι η εικόνα ενός παιδιού. Κάποιοι την εκμεταλλεύονται για τους δικούς τους λόγους και κάποιοι σιγοντάρουν στην προώθηση αυτής της εικόνας.

----

Προσθήκη - σημείωση: τα προβλήματα που "ξαφνικά" διαβάζουμε σε ΜΜΕ ότι φέρεται να αντιμετωπίζει το παιδί, ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που προσδιορίζουμε ως παιδική αθωότητα και χαμόγελο. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δείτε το βίντεο από όπου η παραπάνω εικόνα. Πως το παιδί στέκεται φυσιολογικά και ξαφνικά αποκτά αυτό το ύφος οργής μόλις περνά ο Τραμπ. Αν όντως αντιμετωπίζει όσα του αποδίδονται, τότε πολύ κακώς οι γονείς του δεν το προστατεύουν. Κακά τα ψέματα, η δημόσια παρουσία και δράση, θα επιφέρει και κριτική άλλοτε θετική άλλοτε αρνητική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail