Το μόνο ασφαλές στην Τουρκία είναι η ανασφάλεια: Απόπειρα απαγωγής δασκάλου στην Αγκυρα από πράκτορες

Freepen.gr - Ένας Τούρκος δάσκαλος δήλωσε ότι τρεις άγνωστοι άνδρες προσπάθησαν να τον απαγάγουν στην Άγκυρα καθώς επρόκειτο να μπει στο αυτοκίνητό του αλλά ότι έφυγαν αφού άρχισε να φωνάζει πετυχαίνοντας να προσελκύσει ένα μικρό πλήθος, ανέφερε η Gazete Fersude την Πέμπτη.

Ο Hayrullah Narin είναι δάσκαλος του δημοσίου σχολείου, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Eğitim-Sen, ενός συλλόγου ετου κπαιδευτικού κλάδου που επικρίνει την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Narin δήλωσε ότι ένας από τους άνδρες τον είχε απειλήσει, λέγοντας: "Γνωρίζουμε το σχολείο όπου δουλεύεις".

Το άγνωστο όχημα των ανδρών που είχαν προσπαθήσει να απαγάγουν τον Narin φωτογραφήθηκε από έναν χρήστη Twitter, ο οποίος είπε ότι το ίδιο είδος οχήματος, ένα μαύρο μίνι φορτηγό Ford Transporter, χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενες περιπτώσεις απαγωγής. Η πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος, 06 MBC 32.

Ο Ömer Faruk Gergerlioğlu, ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), δήλωσε ότι θα πάει την υπόθεση μέχρι το τέλος.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, οι οποίοι ήταν ύποπτοι σε έρευνες σχετικά με το θρησκευτικό κίνημα Gülen, έχουν απαχθεί από τους Τούρκους αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών από το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.



Ο ίδιος δηλώνει στο βίντεο: «Είμαι ανήσυχος για την ασφάλειά μου και το κράτος είναι υπεύθυνο για το τι θα συμβεί σε μένα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail