Δύο από τους βασικούς λόγους που έδωσαν στη ΝΔ την αυτοδυναμία, πλέον δεν υπάρχουν!

Η ΝΔ στις 7 Ιουλίου πέτυχε μια καθαρή εκλογική νίκη σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως όμως να μπορεί αυτή να χαρακτηριστεί θρίαμβος, ενώ σίγουρα δε μιλάμε σε καμία περίπτωση για συντριβή του κόμματος της αξιωματικής πλέον αντιπολίτευσης.

Του Στρατή Μαζίδη

Η επίτευξη της αυτοδυναμίας κατέστη δυνατή χάρη στο Σκοπιανό ζήτημα αλλά και της εισαγόμενης εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης. Στην μεν πρώτη περίπτωση η ΝΔ είχε καταφέρει να πείσει ότι δεν επιθυμούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ στη δεύτερη ο κόσμος θεωρούσε ότι κυβερνούσαν ανθέλληνες που άνοιξαν τα σύνορα ώστε να εισέρχεται ο κάθε ένας.

Ωστόσο δύο μήνες μετά τις εκλογές και οι δύο αυτοί βασικοί λόγοι, πλέον δεν υφίστανται. Στο Σκοπιανό, η ΝΔ υπεραμύνεται πλέον της τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπάρχουν αντίστοιχες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ενώ δρα ως παρατηρητής στις προκλήσεις των Σκοπιανών που παραβιάζουν όσα υπέγραψαν.

Στο μεταναστευτικό διαφάνηκε από την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση επαναπατρισμού όσων πέρασαν παράνομα τα σύνορά μας αλλά αντίθετα φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση διασποράς στην υπόλοιπη χώρα και αντίστοχης...ενσωμάτωσης.

Σε απλά ελληνικά, η ΝΔ δεν έχει και δε λέει τίποτε διαφορετικό στα παραπάνω από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείωσε φυσικά τον ΕΝΦΙΑ, ένα φόρο που δε θα έπρεπε καν να υπάρχει, αλλά αυτό ίσως δεν αποδειχθεί αρκετό την επόμενη φορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail