Η Ρωσία προσφέρει στην Τουρκία μεταφορά διαστημικής τεχνολογίας και θέση στο σχέδιο Baikonur

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει όλα όσα χρειάζεται για να ενταχθεί στον κατάλογο των διαστημικών δυνάμεων και η Ρωσία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Άγκυρα να συνειδητοποιήσει τα ενδιαφέροντα της στο διάστημα, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Dmitry Rogozin.

Σε συνέντευξή του στην υπηρεσία Anadolu που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο Rogozin δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία να αναπτύξει πυραύλους και δορυφόρων.

"Εάν η Τουρκία κρίνει απαραίτητο να δημιουργήσει τεχνολογίες πυραύλων, τότε είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κινητήρες και μεταφορά συγκεκριμένης τεχνολογίας ... Θα μπορούσαμε να προμηθεύσουμε μεμονωμένα εξαρτήματα για ορισμένα τουρκικά έργα, για παράδειγμα κινητήρες, συστήματα ελέγχου και πολλά άλλα. «Δεν βλέπω σοβαρούς περιορισμούς εδώ και από αυτή την άποψη, η Τουρκία μπορεί να βασιστεί στη στήριξη της Ρωσίας», τόνισε.

Σύμφωνα με το Ρώσο αξιωματούχο, ο χώρος συνδέεται επίσης με την ασφάλεια μιας χώρας και "για την Τουρκία αυτό ισχύει ιδιαίτερα, καθώς βρίσκεται σε δύσκολο περιβάλλον".

"Συνεπώς, η συνεργασία με τη Ρωσία για την ανάπτυξη διαστημικών δορυφόρων, ικανών να διεξάγουν εμπεριστατωμένες έρευνες και να παράσχουν ακριβείς προβλέψεις, θα ήταν πολύ επωφελής για τους Τούρκους συναδέλφους μας και είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε".

Ο Rogozin δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα μπορούσε να συμμετάσχει στο κοινό σχέδιο Ρωσίας-Καζακστάν για τη χρήση του Κοσμοδρομίου στο Μπαϊκονούρ, σημειώνοντας ότι το Καζακστάν έχει φιλικές σχέσεις τόσο με την Άγκυρα όσο και με τη Μόσχα.

"Η Roscosmos είναι έτοιμη να παράσχει τα σκάφη της ώστε να μπορέσει η Τουρκία να ξεκινήσει το διαστημικό σκάφος της. Μπορούμε να κάνουμε ένα έργο μεταξύ τριών χωρών και να επωφεληθούμε από τη μοναδική υποδομή στο Baikonur", πρόσθεσε.

Σε αυτό το σενάριο, η Τουρκία θα οργανώσει εκτοξεύσεις, η Ρωσία θα βοηθήσει με τη μεταφορά τεχνολογίας, ενώ το Καζακστάν θα παρέχει το κοσμοδρόμιο. Το Καζακστάν είχε μισθώσει το Baikonur στη Ρωσία μέχρι το 2050.

Εδώ στην Ελλάδα ακόμη ελπίζουμε μπας και πουλήσουμε κανένα ροδάνικο στη Μόσχα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail