Avia.pro: Η Ρωσία άναψε το πράσινο φως στη Συρία για τη χρήση των S-300 κατά των Ισραηλινών

Freepen.gr - Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις φέρεται να δήλωσαν ότι έδωσαν στο συριακό στρατό το πράσινο φως για να χρησιμοποιήσουν το σύστημα S-300 εναντίον ισραηλινών αεροπλάνων που εισέρχονται στον εναέριο χώρο τους, ανέφερε η ρωσική ιστοσελίδα Avia.Pro.

"Παρά το ότι το Ισραήλ επανειλημμένα έκανε επιθέσεις στη Συρία παρά τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί στο παρελθόν μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ, μια πηγή δήλωσε στο Avia.pro ότι ο στρατός της Συρίας έλαβε άδεια να χρησιμοποιήσει τα συστήματα της αεροπορικής άμυνας στην περίπτωση της παραμικρής απειλής από το Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι η συριακή πλευρά θα φέρει την ευθύνη για τέτοιες ενέργειες", ανέφερε το Avia.Pro.

Παρά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των συστοιχιών S-300 στην περιοχή Masyaf της Hama φέτος, οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιήσει αυτά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας εναντίον των ισραηλινών πολεμικών αεροπλάνων που βομβάρδισαν επανειλημμένα τη χώρα.

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Avia.Pro, οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται να εξαρτώνται από το ρωσικό στρατό ώστε να χρησιμοποιήσουν τους S-300 εναντίον των αεροσκαφών του Ισραήλ που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο τους.

"Η Ρωσία επέτρεψε στους Σύριους στρατιωτικούς να θέσουν το S-300 σε πλήρη επιφυλακή και να επιτεθούν σε ισραηλινά αεροσκάφη σε περίπτωση παραμικρής απειλής", δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Avia.Pro.

Η αποτελεσματικότητα του S-300 κατά της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας είναι αμφισβητήσιμη από την εγκατάστασή του, καθώς η τελευταία έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις τόσο ανατολικά στο Deir Ezzor όσο και βόρεια στο Aleppo.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail