ΕΛ.ΑΣ: Απόκτηση νέου συστήματος anti-drone… Εξάρχεια και ένα σενάριο-εφιάλτης

Στην καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας φαίνεται ότι θέλει να προσθέσει τα drones, η Ελληνική Αστυνομία. Όλα δείχνουν πως χρήση των drones αποτελεί τον επόμενο στόχο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς αυτή τη στιγμή στο δυναμικό της διαθέτει δύο μικρά ηλεκτροκίνητα drones, αλλά και έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV (Unmaned Aerial Vehicle) τα οποία αν και έχουν αγοραστεί το 2014 δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Από: economico.gr

Έτσι, η ηγεσία αποφάσισε να στείλει στη Θεσσαλονίκη τα δύο μικρά ηλεκτροκίνητα που διαθέτει μαζί με το κινητό κέντρο επιχειρήσεων «Μέγας Αλέξανδρος» και ανάλογα με την αποτελεσματικότητα θα αποφασιστεί αν θα επεκταθεί η χρήση και σε άλλες περιπτώσεις.

Βασικό θέμα είναι το κατά πόσο μπορούν να συνδράμουν τα δύο μικρά drones στη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια. Η πρόβα τζενεράλε της Θεσσαλονίκης είναι καθοριστική καθώς τα συγκεκριμένα drones διαθέτουν κάμερες υψηλής ευκρίνειας και συνδέονται on line με τα κέντρα επιχειρήσεων δίνοντας καθαρή εικόνα από τα σημεία που επιτηρούν έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να «ζουμάρουν» και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Ουσιαστικά, βοηθούν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ τα οποία ούτε τόσο χαμηλά μπορούν να πετάξουν ούτε διαθέτουν συστήματα υψηλής ευκρίνειας που απαιτούνται σε περιπτώσεις συγκεντρώσεων, επεισοδίων ή αστυνομικών επιχειρήσεων.

Τα αποτελέσματα από τη χρήση των drones στην ΔΕΘ θα αξιολογηθούν από ειδική ομάδα αξιωματικών και θα κριθεί και το αν μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά στην «επιχείρηση Εξάρχεια». Εάν αποδειχτεί ότι είναι σε θέση να δώσουν βοήθεια τότε θα ριχτούν στη μάχη με την εγκληματικότητα αποκτώντας με αυτό τον τρόπο η Αστυνομία ιπτάμενη επιτήρηση.

Παράλληλα η πρόθεση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να προμηθευτεί antidrones συστήματα προκειμένου να προστατέψει από αέρος κυβερνητικά κτίρια και πιθανούς στόχους από «εκρηκτικά drones», όμοια με αυτά που διαθέτει ο στρατός, είναι κάτι που αδιαμφισβήτητα αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει το Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγες ημέρες έγινε επίδειξη του συγκεκριμένου συστήματος από το Στρατό σε επιτελείς του υπουργείου ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ετέθη επί τάπητος το ζήτημα της αγοράς ενός πλήρους anti-drone συστήματος ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς το νέο εφιαλτικό σενάριο για την επόμενη γενιά των τρομοκρατικών επιθέσεων σε ευρωπαϊκές πόλεις, είναι ότι σύντομα θα κάνουν την εμφάνιση τους τα «εκρηκτικά drones» που από αέρος θα επιτίθενται σε ανθρώπινους στόχους.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.