Airbnb στη γειτονιά μου: δε θα το έλεγα και την καλύτερη εμπειρία

InstagramFOTOGRAFIN / pixabay
Ο λαός έχει την τάση όταν βλέπει κάτι να φέρνει χρήματα να αποδίδει. Κατά προτιμήση αυτά να έρχονται δίχως ιδιαίτερο κόπο. Και ως συνήθως πέφτει με τα μούτρα ώστε τελικά δημιουργεί μια φούσκα η οποία υπερκαλύπτει τη ζήτηση, οδηγώντας σε συμπίεση την αξία της προσφοράς. Κάπως έτσι ξαφνικά στη γειτονιά αρχίσαμε να βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο βαλίτσες με ρόδες να πηγαινο-έρχονται στο δρόμο.

Του Στρατή Μαζίδη

Απέναντί μου υπάρχει μια πολυκατοικία όπου το ένα διαμέρισμα διατίθεται στην πλατφόρμα. Κόσμος πάει κι έρχεται. Ενίοτε όμως δίχως να αντιλαμβάνεται ότι έρχεται να διαμείνει σε οικιστικό ιστό και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο. Στη γειτονιά δεν επιτρέπονται όλα. 

Δεν μπορείς πχ να κλείνεις τα γκαράζ των γειτόνων κλείνοντάς τα δύο δύο, να πιάνεις θέση στην πιλότη της πολυκατοικίας και μάλιστα σαν άρχοντας εμποδίζοντας και τους άλλους, να ξεχνάς το κλειδί και να αξιώνεις να μπεις στο διπλανό σπίτι για να πηδήξεις από το μπαλκόνι και άλλα τέτοια όμορφα.

Δε θα μπω φυσικά στους άλλης μορφής κινδύνους που εγκυμονεί η πλατφόρμα, αν κάποιος καχύποπτος αρχίσει να φαντάζεται διάφορα σενάρια. Κάθε φορά που βλέπουμε τους ιδιοκτήτες να τρέχουν με τους κουβάδες να καθαρίσουν το σπίτι και να περιμένουν με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά τους επόμενους πελάτες, αναρωτιώμαστε τι φρούτο θα δούμε αυτή τη φορά.

Η ενοικίαση μέσω Airbnb , ίσως να είναι κάτι εξυπηρετικό κι αποδοτικό για περιοχές κοντά σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και όπου δεν έχουν φυσιογνωμία οικιστικού χαρακτήρα. Σε γειτονιά δε θα το έλεγα και την καλύτερη εμπειρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail