Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 έφτασε στον προορισμό του, το πετρέλαιο πωλήθηκε» - Τεχεράνη

REUTERS / JON NAZCA
Freepen.gr - Το Σάββατο, ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton, δημοσίευσε μια δορυφορική εικόνα, στην οποία είπε ότι απεικόνιζε το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 του Ιράν που έπλεε δύο ναυτικά μίλια από την ακτή της ναυτικής εγκατάστασης Tartus στη Συρία και κατηγόρησε την Τεχεράνη πως έλεγε ψέματα ότι δε θα έστελνε το δεξαμενόπλοιο στη Συρία μετά την απελευθέρωσή του από τις αρχές του Γιβραλτάρ τον περασμένο μήνα. Η Τεχεράνη ωστόσο διαψεύδει ότι έδωσε τέτοιες δεσμεύσεις.

Το πετρελαιοφόρο Adrian Darya 1 του Ιράν έχει φτάσει στον προορισμό του και έχει πουλήσει το πετρέλαιο του, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσάβι μιλώντας στην ιρανική τηλεόραση την Κυριακή, τις παρατηρήσεις του οποίου μεταφέρει το Reuters.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε εάν έχει παραδοθεί το φορτίο αργού πετρελαίου του πλοίου ούτε τη χώρα προορισμού, αλλά δήλωσε ότι το πλοίο είχε αγκυροβολήσει στις ακτές της Μεσογείου.

Ο Μουσαβί εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το Stena Impero, ένα πετρελαιοφόρο που φέρει σημαία Βρετανίας και κατασχέθηκε από ιρανικές αρχές στο Στενό του Ορμούζ τον Ιούλιο, για παραβίαση των ναυτιλιακών κανόνων και σύγκρουση με ιρανικό αλιευτικό σκάφος, θα αφεθεί σύντομα αφού ολοκληρωθούν οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες.

"Ελπίζω ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και αυτό το δεξαμενόπλοιο θα αποπλεύσει", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εκρπόσωπος τύπου από τη ρωσική πρεσβεία στην Τεχεράνη δήλωσε ότι επτά μέλη του πληρώματος του Stena Impero, συμπεριλαμβανομένου ενός Ρώσου υπηκόου, είχαν εγκαταλείψει το Ιράν. Νωρίτερα, το Ιράν ανακοίνωσε πως 16 άλλα μέλη του πληρώματος έλαβαν εντολή να παραμείνουν στο πλοίο, ώστε το πλοίο να μπορέσει να αποπλεύσει από το λιμάνι αφού παύσει η κράτησή του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail