Φρικτά μαρτύρια για τον πακιστανό χριστιανό μάρτυρα Αμίρ: Άφησε πίσω του ένα 7χρονο κι ένα βρέφος λίγων ημερών

Freepen.gr - Σύμφωνα με τη Morning Star News, η αστυνομία στη Λαχόρη του Πακιστάν έχει βασανίσει μέχρι θανάτου έναν χριστιανό 28 ετών. Η οικογένεια του Amir Masih ισχυρίζεται ότι κρατήθηκε παράνομα από την αστυνομία στις 28 Αυγούστου, βασανίστηκε για τέσσερις ημέρες και πέθανε σε νοσοκομείο στις 2 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το International Christian Concern, ο Masih εργάστηκε ως κηπουρός στην περιοχή PAF στη Λαχόρη. Μια υπόθεση κλοπής καταγγέλθηκε από τον εργοδότη του, Rana Mohammad Hanif, και ο Masih κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του North Cantt για ανάκριση.

"Ο αδελφός μου πήγε στο αστυνομικό τμήμα με δική του βούληση", δήλωσε ο Sunny Masih, αδελφός του Amir, στη Morning Star News. «Όταν έφτασε εκεί οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το τηλέφωνό του, τον έβαλαν σε ένα όχημα και έφυγαν σε κάποιο άγνωστο μέρος».

Σύμφωνα με τον Sunny, η αστυνομία βασάνισε τον αδελφό του για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. "Αυτολι ούρασαν στο πρόσωπο και στο σώμα του Αμίρ και χλευάστηκε για τη χριστιανική του πίστη ενώ προσπαθούσαν να τον βασανίσουν για να αποσπάσουν μια ψεύτικη ομολογία", ανέφερε ο Sunny στξ News Morning Star.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία ήρθε σε επαφή με την οικογένεια του Amir και τους είπε ότι ο Αμίρ δεν ήταν καλά. Η αστυνομία κάλεσε την οικογένεια να πάρει τον Amir στο νοσοκομείο. Γεμάτος από σημάδια των ακραίων βασανιστηρίων, συμπεριλαμβανομένων των μωλώπων και των εγκαυμάτων από ηλεκτροπληξίες, ο Αμίρ πέθανε στο νοσοκομείο μόνο λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην οικογένειά του.

Οι Πακιστανοί Χριστιανοί αντιμετωπίζουν καθημερινά διαδεδομένες διακρίσεις και θρησκευτική μισαλλοδοξία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η διάκριση και η μισαλλοδοξία μπορεί να έχει θανατηφόρες συνέπειες. Ο Αμίρ αφήνει πίσω εκτός από τη σύζυγό του και δύο γιους, ένα 7χρονο και βρέφος 14-ημερών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail