Μαχητικό 6ης γενιάς χωρίς πιλότο σχεδιάζει η Ρωσία (κι ας μην έχει καλά καλά αεροσκάφος 5ης γενιάς)

Yuri Smityuk/TASS
Freepen.gr - Η ανάπτυξη μαχητικών έκτης γενιάς βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρωσία, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Κρατικού Ινστιτούτου Έρευνας Αεροπορικών Συστημάτων (GosNIIAS), Σεργκέι Κόχλοφ.

"Οι εργασίες για το μαχητικό έκτης γενιάς βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Η κύρια διαφορά από την πέμπτη γενιά έγκειται στο γεγονός ότι η βασική έκδοση του μαχητικού έκτης γενιάς δε θα είναι επανδρωμένη. Η δυνατότητα πιλοτικού ελέγχου θα είναι προαιρετική", δήλωσε ο Κόχλοφ.

"Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά αντιπροσωπεύουν μια περαιτέρω εξέλιξη των υφιστάμενων. Τα μαχητικά της έκτης γενιάς θα είναι ακόμα γρηγορότερα, πιό ευπροσάρμοστα, ακόμα πιο διακριτικά και ούτω καθεξής", πρόσθεσε ο επικεφαλής του ινστιτούτου.

Επί του παρόντος η Μόσχα έχει παραγγείλει 76 μαχητικά Su-57 πέμπτης γενιάς ως αποτέλεσμα μιας σύμβασης που υπογράφηκαν στο διεθνές στρατιωτικό φόρουμ ARMΥ 2019, το οποίο φιλοξένησε η Ρωσία στο τέλος του Ιουνίου. Το αεροσκάφος έκανε την πρώτη του πτήση το 2010, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξή του με το πέρασμα των ετών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail