Κινόα: 5 σοβαροί λόγοι για να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η κινόα είναι δημητριακό της Νότιας Αμερικής που έχει μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στη διατροφή.

Οι σπόροι κινόα είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλές συνταγές, είναι εύπεπτη και πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα.

Δείτε πέντε οφέλη από την κατανάλωση κινόα:

- Πλήρης πηγή πρωτεϊνών: Η κινόα παρέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά. Αυτό είναι σπάνιο για φυτική πηγή πρωτεϊνών. Οι πλήρεις πηγές πρωτεϊνών είναι ζωικές, όπως το κοτόπουλο και το βόειο κρέας. Δίνει περίπου οκτώ γραμμάρια πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι.

- Ωφελεί το πεπτικό: Περιέχει πολλές φυτικές ίνες, πέντε γραμμάρια ανά φλιτζάνι, καλύπτοντας το 20% των ημερήσιων αναγκών. Οι φυτικές ίνες διευκολύνουν τις κινήσεις του εντέρου και κάποιες από αυτές τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια της πεπτικής οδού.

- Ωφελεί τα οστά: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο, είναι χρήσιμη για την υγεία των οστών και την παραγωγή πρωτεϊνών.

- Πλούσια σε φολικό οξύ: Ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι απαραίτητη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς βοηθά στο σχηματισμό του DNA και την ανάπτυξη του εμβρύου.

- Πηγή σιδήρου: Είναι λίγες οι φυτικές πηγές σιδήρου, ένα φλιτζάνι κινόα όμως, καλύπτει το 17% των καθημερινών αναγκών σε σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα και την πρόληψη της αναιμίας.

Πηγή: wellandgood.com

Από: onmed.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail