Πόνος στην κοιλιά: 5 σημάδια ότι είναι πιο σοβαρός από ότι πιστεύετε

Ο πόνος στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς είναι μια συχνή ενόχληση. Μπορεί να οφείλεται σε δεκάδες διαφορετικές αιτίες, άλλες αθώες και άλλες σοβαρές, όπως μια παροδική λοίμωξη του ουροποιητικού, χρόνια προβλήματα υγείας ή να αποτελεί ένδειξη για φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Δείτε 5 συμπτώματα ότι ο πόνος στην κοιλιά είναι πολύ πιο σοβαρός από ότι πιστεύετε:

1. Ο πόνος στην κοιλιά, που προκύπτει μετά από ένα βαρύ γεύμα, μπορεί να αποτελεί ένδειξη για πρόβλημα στη χολή, του οργάνου που ευθύνεται για τη διάσπαση των τροφών στο λεπτό έντερο.

2. Ο οξύς πόνος στο άνω ή μέσο τμήμα της κοιλιάς, που συνδυάζεται με ναυτία και αίσθημα καύσου στη θωρακική χώρα, μπορεί να είναι σύμπτωμα που να σας προειδοποιεί για καρδιακή προσβολή.

3. H διάρροια ή η δυσκοιλιότητα σε συνδυασμό με κράμπες στην κοιλιά ή αίσθημα πρηξίματος, είναι καταστάσεις που υποδηλώνουν ότι μάλλον πάσχετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

4. Ο ξαφνικός οξύς πόνος στο στομάχι, μπορεί να είναι ένδειξη διάτρησης. Η διάτρηση συμβαίνει όταν δημιουργείται μια τρύπα στο στομάχι, στο παχύ, ή στο λεπτό έντερο. Είναι μια κατάσταση που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς μπορεί να οδηγήσει σε περιτονίτιδα, σε φλεγμονή δηλαδή του περιτοναίου, του λεπτού ιστού που ενώνει το εσωτερικό τοίχωμα της κοιλιάς και καλύπτει τα περισσότερα όργανά της.

5. Ο πόνος που εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά της κοιλάς και επιδεινώνεται με την κίνηση είναι πιθανό να είναι εκκολπωματίτιδα.

Πηγή: Medical Daily

Από: onmed.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail