564 Μ/Κ ΤΠ στον Λαγό Έβρου-φυλάκιο ΠΕΤΡΑΔΩΝ: Όταν η άγρια εκμετάλλευση οδηγεί τους φαντάρους στο νοσοκομείο

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων: Άλλη μια σοβαρή καταγγελία έφτασε στην διεύθυνση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων που αποδεικνύει την καθημερινότητα στον Ελληνικό Στράτο.
Η Διοίκηση να αντιμετωπίζει τους φαντάρους σαν δούλους, να τους στερεί τον ελάχιστο χρόνο στην ξεκούραση και στον ύπνο, προετοιμάζοντας τους νέους αυτούς ανθρώπους για την άγρια εκμετάλλευση που κυριαρχεί στην συνέχεια στον χώρο εργασίας. 

 
Στους φαντάρους δεν αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα, καμία ανθρωπινή αξιοπρέπεια και υπάρχει πλήρης αδιαφορία για την σωματική και ψυχική τους υγεία. 

Είναι ο στρατός της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ , του επιχειρηματικού Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που έχει σαν κρέας στα κανόνια τους τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και βιομηχάνων. 

Επιστολή Καταγγελίας

Η παρακάτω αναφορά αποσκοπεί στη γνωστοποίηση των αναξιοπρεπών συνθηκών μεταχείρισης και διαβίωσης στο 564 Μ/Κ ΤΠ στον Λαγό Έβρου και κυρίως στο επικριτικό φυλάκιο ΠΕΤΡΑΔΩΝ.

Αυτή τη στιγμή η παρούσα αναφορά συντάσσεται από ΆΟΠΛΟ στρατιώτη στο ΕΠΙΤΗΡΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΠΕΤΡΑΔΩΝ (είναι γνωστό ότι ο κανονισμός δεν προβλέπει άοπλους στρατιώτες σε επιτηρικά φυλάκια , αφού δεν μπορούν να φέρουν όπλο και σε περίπτωση συναγερμού είναι παντελώς άχρηστοι). Παρόλα αυτά μας έχουν εδώ να καθαρίζουμε ολημερίς, να κουβαλάμε ότι βρεθεί και να μας μιλάνε σαν να είμαστε οι δούλοι τους. Ο λοχαγός μάλιστα σε στρατιώτη ΑΟΠΛΟ με σοβαρό πρόβλημα στη μέση, τον ανάγκασε να συμμετάσχει στις αγγαρείες λέγοντας του ότι "έλα δεν είναι δύσκολο, σιγά". Οι περισσότεροι από εμάς θα πάμε σπίτια σε χειρότερη σωματική κατάσταση από όταν μπήκαμε.

"Μαγειρεύουν" τις υπηρεσίες για να μη βρούμε το δίκιο μας και για να μην μπορούμε να αποδείξουμε ότι κάποιοι από εμάς ΕΊΜΑΣΤΕ ΆΥΠΝΟΙ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΜΗΝΆ ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΑ. Καταπίνουμε DEPON και ασπιρίνες σαν καραμέλες για να αντέξουμε τους πονοκεφάλους από την αϋπνία. Μας λένε ψέματα και συγκεκριμένα ο Λoχίας (προσωρινός υπεύθυνος να βγάζει τις υπηρεσίες του τάγματος) μας λέει να μη κάνουμε παράπονο και να κάτσουμε φρόνιμα, γιατί κανονικά είναι μέχρι 26 υπηρεσίες το μήνα που πρέπει να κάνουμε. ΥΠΟΤΙΜΟΎΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ ΜΑΣ. Υπάρχει συνάδελφος στρατιώτης άοπλος ο όποιος από τις 28 Ιουλίου 2019 δεν έχει κοιμηθεί και δεν έχει ξεκουραστεί. Πρωί στο 2ο-3ο και 4ο γραφείο και από το μεσημέρι πίσω στο φυλάκιο να κάνει το πρώτο νούμερο θαλαμοφύλακα που σημαίνει ότι κοιμάται στις 2:30 για να ξυπνήσει στις 5:30 ώστε να φύγει με τις πρώτες κινήσεις για το τάγμα και να δουλέψει πάλι στο γραφείο. Του επιφορτώνουν ευθύνες στελεχών και υφίσταται συνεχή πίεση για να ολοκληρώσει τις δουλειές που ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΆΝΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ! Μας κόβουνε φοιτητικές άδειες που ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ. Μας εκβιάζουν να μη τυχόν και βγούμε ελεύθεροι υπηρεσιών γιατί θα μας κόψουν άδειες με αποτέλεσμα ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ που σας γράφω να εκτελώ, συνεχώς υπηρεσίες εδώ και παραπάνω από ένα μήνα υποβασταζόμενος με norgesic, erciba και ενέσεις έχοντας λουμπάγκο, οσφυαλγία και αφόρητους πόνους συνεχώς. Η μόνιμη καραμέλα του Διοικητή Ανχη (ΠΖ) είναι ότι δεν έχουμε άτομα τη στιγμή που άλλοι "ευνοημένοι συνάδελφοι έχουν έξοδο 4 φορές τη βδομάδα και υπηρεσία 2 με 3 φορές τη βδομάδα. Δεν ζητάμε να λουφάρουμε. Ζητάμε έλεος πια.. ΕΛΕΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΛΙΤΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ. Καλούμε τον Ταξίαρχο της 30Μ/Κ ΤΑΞ σε ανοιχτή συζήτηση με τους στρατιώτες του 564 Μ/Κ ΤΠ για να βρεθεί μια λύση
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.