Στη δημοκρατική Τουρκία που θέλουμε για εταίρο δολοφονήθηκαν τον Αύγουστο μόλις...49 γυναίκες

ΟΖΑΝ ΚΟSΕ / ΑFΡ
Freepen.gr - Σαράντα εννέα γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Τουρκία τον Αύγουστο, σύμφωνα με μηνιαία έκθεση της πλατφόρμας We Will Stop Femicide, όπως αναφέρει το turkishminute.com.

Από τα 49 θύματα, τα 14 σκοτώθηκαν από τους συζύγους τους, 8 από τους συγγενείς τους, 7 από τους άντρες που έβγαιναν παλαιότερα έξω μαζί τους, 3 από άνδρες που ήταν σε σχέση μέχρι να δολοφονηθούν, 2 από τους πατέρες τους, 2 από πρώην σύζυγους, 2 από τους αδελφούς τους, 2 από τους γιους τους και 1 από υιοθετημένο γιο. Για οκτώ περιπτώσεις από τις 49 δεν έχουν ακόμη εξιχνιαστεί τα εγκλήματα.

Τρεις από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν για οικονομικούς λόγους και 10 γυναίκες δολοφονήθηκαν λόγω αποφάσεων που είχαν σχέση με την προσωπική τους ζωή, όπως η απαίτηση διαζυγίου ή διάλυση σχέσης ή απόρριψη. Επτά άλλες περιπτώσεις καταγράφηκαν ως ύποπτοι θάνατοι, ενώ 29 σκοτώθηκαν για άγνωστους λόγους.

Τα πυροβόλα όπλα ήταν τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα όπλα στη δολοφονία γυναικών.  25 δολοφονίες διαπράχθηκαν με όπλα. Άλλες μαχαιρώθηκαν, στραγγαλίστηκαν, δηλητηριάστηκαν ή χτυπήθηκαν μέχρι θανάτου.

Περισσότερο από το ήμισυ των θυμάτων, 26 ​​από αυτά, σκοτώθηκαν ενώ ήταν στο σπίτι τους. Έξι δολοφονήθηκαν στο δρόμο.

Αυτά συμβαίνουν στη δημοκρατική μας γείτονα την οποία πάντα φοβερίζουμε με το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα τέτοια όμορφα που στην Τουρκία δε σημαίνουν απολύτως τίποτε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail