Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στις ακτές της Κωνσταντινούπολης ταρακουνά τους κατοίκους

Freepen.gr - Ένας σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Κωνσταντινούπολη την Τρίτη. Το επίκεντρο εντοπίζεται σε μια περιοχή στη Θάλασσα του Μαρμαρά σε βάθος 5,3 χλμ., 20 χλμ. από τη δυτική συνοικία του Silivri, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας.

Οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης ανέφεραν στα κοινωνικά μέσα ότι ο σεισμός είχε κλονίσει έντονα τα σπίτια τους. Κάποια σχολεία εκκενώθηκαν, ανέφερε η ισλαμική εφημερίδα Yeni Şafak.


Η Περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι δεν είχε λάβει αναφορές ζημιών ή τραυματισμών που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Η γεωγραφική θέση της Κωνσταντινούπολης κοντά στο ρήγμα της Ανατολίας προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους ενώ αρκετοί σεισμολόγοι έχουν προβλέψει ότι η Πόλη θα πληγεί από μεγάλο σεισμό στο μέλλον.

Ωστόσο, η σεισμική δόνηση της Τρίτης δεν θα οδηγήσει σε μεγαλύτερους σεισμούς, ανέφερε στη Yeni Şafak, ο σεισμολόγος Doğan Kalafat.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί μηχανικοί εξέφρασαν το καλοκαίρι την ανησυχία τους ως προς την σχεδόν ανύπαρκτη αντισεισμικότητα της πλειοψηφίας των κτιρίων στην Κωνσταντινούπολη. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail