Βύθισαν τανκ 45 τόνων στα 15 μέτρα κι οι δύτες συρρέουν κατά...κύματα: "ένα φονικό όπλο τώρα είναι το σπίτι πλασμάτων"

Freepen.gr - Ένα τεθωρακισμένο άρμα μάχης 45 τόνων, βυθισμένο βαθιά στη Μεσόγειο Θάλασσα στην Αττάλεια, έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής για τους δύτες και τους λάτρεις των υποθαλάσσιων σπορ. Το επαρχιακό συμβούλιο της Αττάλειας αποφάσισε τη βύθιση του άρματος κοντά στο νησί Güvercin, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Kaş της Αττάλειας το 2017.

Το τανκ των 45 τόνων κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960. Αφού υπηρέτησε για δεκαετίες στις Τ.Ε.Δ., πλέον συνεισφέρει στον ακμάζοντα καταδυτικό τουρισμό. Το βυθισμένο όχημα φιλοξενεί πλέον διαφορετικά θαλάσσια πλάσματα και βρίσκεται σε βάθος περίπου 15 μέτρων. Έχει γίνει ένα must-see για όλους τους δύτες και τους υποβρύχιους λάτρεις που επισκέπτονται την περιοχή.

Ο Barış Şeker, ένας από τους εκπαιδευτές του Καταδυτικού Κέντρου Barakuda στο Kaş, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu (AA) ότι το τεθωρακισμένο προσελκύει μεγάλη προσοχή.

Είπε ότι βυθίστηκε πριν από δύο χρόνια για να δημιουργήσει έναν τεχνητό ύφαλο. "Το παροπλισμένο τανκ έχει γίνει χρήσιμο και πάλι. Μικρά ψάρια μπορούν τώρα να φωλιάζουν μέσα. Είναι επίσης ένα ενδιαφέρον θέαμα για τους δύτες. Είναι ωραίο να βλέπουμε ένα τανκ κάτω από το νερό.Πολλοί δύτες έρχονται στο Kaş για να βουτήξουν στο ναυάγιο. Ένας από τους επισκέπτες, ο Mert Sezer, δήλωσε ότι ήρθε στο Kaş από την Κωνσταντινούπολη για διακοπές και καταδύθηκε για να δει το άρμα. Ο Sezer πρόσθεσε ότι πέρασε πολύ καλά. "Είσαι πολύ ενθουσιασμένος όταν βλέπεις ένα μεγάλο άρμα μάχης κάτω από το νερό. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι ένα όργανο που κατασκευάζεται για πολέμους είναι τώρα σπίτι των θαλάσσιων πλασμάτων και τους δίνει ζωή, το σκέφτηκα κάτω από το νερό...".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail