Πώς θα ζήσει μια οικογένεια με… μισθό 396,11 ευρώ;

Σίγουρα με την πρώτη ματιά θα πείτε: Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν. Τα 396,11 ευρώ τον μήνα διά 20,91 ημέρες, που είναι η μέση απασχόληση, αντιστοιχούν σε 18,94 ευρώ την ημέρα. Πλάκα μάς κάνετε… Δίκιο έχετε, αλλά δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινό. Και αφορά τις… ευέλικτες μορφές απασχόλησης! Να κάνουμε και τον σταυρό μας που υπάρχουν και τα 396,11 ευρώ. Έργο και της… αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το ότι αυτές οι… ευέλικτες μορφές απασχόλησης στέριωσαν και στη χώρα μας.

Από: paron.gr

Αντίδωρο κατάντησε το μηνιάτικο. Με 396,11 ευρώ τι να πρωτοβολέψεις; Το νοίκι; Το φως; Τα δημοτικά τέλη; Να μαγειρέψεις; Να πάρεις κάποια στιγμή κι ένα ρούχο; Με μισθό 396,11 ευρώ για 30 ημέρες δεν μπορείς να χαλάσεις πάνω από 13,20 ευρώ τη μέρα!

Ζεις εσύ, Κυριάκο, Αλέξη, Φώφη, Κουτσούμπα, Βελόπουλε, Βαρουφάκη; Των πολιτικών έργο είναι η κατάσταση αυτή. Από τη Βουλή έχουν ψηφιστεί οι εισαγόμενες… ευέλικτες μορφές απασχόλησης.
Το 30% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα… απασχολείται με… ευέλικτη μορφή και αμείβεται με 396,11 ευρώ μεικτά τον μήνα… Οι εργαζόμενοι με αυτό το καθεστώς ανέρχονται σε 632.088.
Στην πλήρη απασχόληση ο μέσος μισθός είναι 1.182,39 ευρώ μεικτά, αμοιβή με την οποία μπορεί να βολευτεί η οικογένεια μετρώντας ευρώ ευρώ. Και οι τυχεροί ανέρχονται σε 2.054.554.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν την εγκυρότητα του ΕΦΚΑ.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.