3Μ22 Ζιρκόν: ο αόρατος πύραυλος που θα εμπνέει σεβασμό αφήνοντας μόλις 20 δευτερόλεπτα αντίδρασης

Freepen.gr - Ένας εχθρός θα έχει περίπου 20 δευτερόλεπτα για να επιχειρήσει να εξουδετερώσει την αόρατη στα ραντάρ υπερηχητικ'η «πύρινη μπάλα» με ταχύτητα 10.000 χλμ / ώρα, λένε οι ειδικοί. Η ρωσική πύλη Avia.pro, ειδικευμένη στην αεροπορία, ανέφερε, επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή, πως ο ρωσικός υπερηχητικός πυραύλος "3Μ22 Ζιρκόν" θα είναι αόρατος στο ραντάρ και θα "εμπνέει θαυμασμό".

Σύμφωνα με την πηγή, ο πυραύλος θα είναι κατασκευασμένος από ένα μοναδικό σύνθετο υλικό που περιλαμβάνει άνθρακα και ίνες άνθρακα, καθιστώντας το όπλο πολύ ελαφρύτερο και σχεδόν αόρατο στα ραντάρ.

Η Avia.pro θεωρεί ότι το σύνθετο υλικό του Zircon θα είναι παρόμοιο με το KIMF που χρησιμοποιείται στον βαλλιστικό πυραύλο υποβρυχίων 3M37 Skiff. Παράγεται από το εργοστάσιο UMATEX στο Chelyabinsk, το KIMF είναι ένα ελαφρύ αλλά ανθεκτικό υλικό που προσφέρει καλή θερμική προστασία.

Η πηγή, που αναφέρεται από το Avia.pro, σημειώνει ότι, όταν ταξιδεύει με 10.000 χλμ. / ώρα, ο πυραύλος θα είναι τόσο ζεστός που θα μοιάζει με μια γιγάντια φλόγα στον ουρανό.

"Ο εχθρός δεν θα μπορέσει να δει τον πυραύλο με ραντάρ, αλλά θα μπορέσει να το δει στο ορίζοντα. Αυτό κυριολεκτικά θα πρέπει να εμπνέει θαυμασμό", δήλωσε ένας εμπειρογνώμονας.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το περιοδικό Popular Mechanics ανέφερε ότι η αμερικανική πυραυλική άμυνα στο σημερινό επίπεδο της τεχνολογίας θα διαθέτει μόλις 20 δευτερόλεπτα για να καταρρίψει ένα τέτοιο βλήμα.

"Δεν είναι αρκετός ο χρόνος για τον κυβερνήτη του πλοίου να επεξεργαστεί τι συμβαίνει, πολύ περισσότερο να εκτοξεύσει πυραύλους για να καταρρίψει τον εισερχόμενο υπερηχητικό πυραύλο", ανέφερε το Popular Mechanics.

Το βλήμα αποκαλύφθηκε επισήμως τον Φεβρουάριο από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η τεράστια ταχύτητα του πυραύλου καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση, κυρίως επειδή δεν αφήνει χρόνο στον εχθρό να αποφασίσει. Με την εκτόξευση, ο Zircon ταξιδεύει στο στόχο με ταχύτητα 8 Mach και ταξιδεύει στα 160 χλμ / λεπτό.

Το ισχυρό ραντάρ SPY-1 του συστήματος Aegis των ΗΠΑ είναι σε θέση να ανιχνεύσει την απειλή σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων. Σε αυτή την περίπτωση, η αεροπορία θα έχει δύο λεπτά για να οργανώσει την αναχαίτιση. Αν το ρωσικό βλήμα ξεκινήσει σε χαμηλότερο υψόμετρο, το πλήρωμα θα έχει λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα για να αντιδράσει, κάτι που σαφώς δεν αρκεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail