Βερολίνο προς Ελλάδα: προχωρήστε σε απελάσεις και σταματήστε τις ροές: Το εντυπωσιακό στοιχείο από το 2016

Freepen.gr - Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ζήτησε την Πέμπτη από την Ελλάδα να εντείνει τις απελάσεις στην Τουρκία καθώς και να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να εμποδίσει σε πρώτο χρόνο τη ροή των παράνομων αφίξεων μεταναστών στα ελληνικά νησιά, ανέφερε η αγγλική υπηρεσία Deutsche Welle.

Ο Στέφαν Μάγερ, κοινοβουλευτικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, είπε: "Πρέπει επειγόντως να σημειώσουμε πρόοδο σε μικρούς επαναπατρισμούς στην Τουρκία για να βελτιώσουμε τις επιδεινούμενες συνθήκες σε ορισμένα χοτ σποτς των νησιών".

Μιλώντας με τον εκδότη Funke Mediengruppe news, ο Μάγερ χαρακτήρισε την κατάσταση στα ελληνικά νησιά που βρίσκονται πλησιέστερα στην Τουρκία ως "πολύ δύσκολη".

Ο κ. Μάγερ επέμεινε ότι θα υπάρξει μια πιο «ολοκληρωμένη εφαρμογή» του μεταναστευτικού συμφώνου 2016 μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας που θα έχει ως στόχο να εμποδίζει τους μετανάστες να κάνουν το συχνά επικίνδυνο ταξίδι στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ της DW είναι πως αναφέρει ότι από την επίτευξη του Συμφώνου ως σήμερα, μόλις 1.904 άνθρωποι απελάθηκαν στην Τουρκία, ενώ 24.348 Σύριοι που έφθασαν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας εγκαταστάθηκαν σε χώρες της ΕΕ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail