Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται Εξεταστική Επιτροπή για το 2015: Φοβάται πιθανή κατάθεση Γιούνκερ για Καραμανλή

Γνωρίζει πολύ καλά ποια κυβέρνηση και ποια κοινοβουλευτική ομάδα οδήγησε την Ελλάδα
στην κρίση και τη χρεοκοπία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαθέτοντας πρωτίστως ισχυρό ένστικτο αυτοσυντήρησης, απέρριψε χωρίς δισταγμό το διαρκώς και αφρόνως επαναλαμβανόμενο, λίαν αφελές και «αυτιστικό» αίτημα της νεοδημοκρατικής δημοσιολογίας για σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής όσον αφορά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του α’ εξαμήνου του 2015.

Όπως σημειώνει ο γνωστός εργατολόγος και επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, γνωρίζει πολύ καλά ποια κυβέρνηση και ποια κυβερνητική-κοινοβουλευτική ομάδα οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση και τη χρεοκοπία. Μόλις προ ολίγων εβδομάδων ο αποκαλούμενος «σωτήρας» της χώρας, απερχόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν αυτή που διόγκωσε τα ελλείμματα, υπερχρέωσε τη χώρα και έστελνε στην Ευρώπη παραπλανητικά στατιστικά στοιχεία. Ανέφερε και πάλι ονομαστικά την κυβέρνηση Καραμανλή ως υπεύθυνη για τη χρεοκοπία, πρώτος τη τάξη υπουργός της οποίας ήταν ο σημερινός Πρόεδρος Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Μόνος από τους βουλευτές του κόμματός του, ο τότε βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον ψήφισε για Πρόεδρο, καταλογίζοντάς του ότι φόρτωσε το Δημόσιο με πολλές δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους διογκώνοντας έτσι και τις κρατικές δαπάνες.

Μπορεί επομένως να φανταστεί κανείς να στήνεται Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή ή πολύ περισσότερο Ειδικό Δικαστήριο για μια απροετοίμαστη πράγματι και αποτυχημένη διαπραγμάτευση του 2015, δηλαδή γι’αυτούς που επιγενομένως κλήθηκαν να διορθώσουν τα πράγματα και απέτυχαν και όχι για τους αυτουργούς της χρεοκοπίας;;

Το επιτυχημένο παράδειγμα της Ισλανδίας που με αμερόληπτη και υπεράνω πολιτικών αντιπαραθέσεων Επιτροπή οδηγήθηκε σε μια αντικειμενική αποτίμηση των ευθυνών τής χρεοκοπίας, στην κάθαρση και στην ταχεία ανάπτυξη, θα πλανάται πάνω από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Και κανένας συνετός νεοδημοκράτης δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον Πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ, τον αποκαλούμενο και «πατριάρχη» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέλος του οποίου είναι και η Νέα Δημοκρατία, να καταθέτει ενόρκως ως μάρτυρας για αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους της χρεοκοπίας της Ελλάδας!! Θα ήταν αστείο, αφού ως υπεύθυνους της κρίσης θα υποδείκνυε πάλι αυτούς που βρίσκονται στο στα έδρανα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και διετέλεσαν πρωθυπουργοί και υπουργοί…

Ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκρουσε τα ανόητα και αυτιστικά φερέφωνα του βρυξελληνικού ρεύματος αφού μόνο κακό μπορούσαν να κάνουν στην κυβερνητική του παράταξη.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.