Μέχρι και 200 μέτρα από τις ελληνικές ακτές φτάνουν οι Τούρκοι ψαράδες: "Έχουν λεηλατήσει τα πάντα"

Freepen.gr - Ακόμα και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις ακτές ελληνικών νησιών φτάνουν προκλητικά τα τουρκικά αλιευτικά στο Αιγαίο, σύμφωνα με μαρτυρίες Ελλήνων ψαράδων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Οι Ελληνες αλιείς καταγγέλλουν ότι οι Τούρκοι εισβολείς εκμεταλλεύονται στο έπακρο το στοκ ψαριών της περιοχής. Σε κάποιες περιπτώσεις ελληνικές βάρκες καταδιώκουν ομαδικά τουρκικά ψαράδικα.

Πολλές φορές οι Τούρκοι φτάνουν στα 200 μέτρα από την ακτή λεηλατώντας τα πάντα, σημειώνουν Ελληνες ψαράδες.



Να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγες ημέρες στη Freepen.gr πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στους πλοιοκτήτες μέσης αλιείας (ΠΕΠΜΑ) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη παρουσία και της αρμόδιας Υφυπουργού, Φωτεινής Αραμπατζή (12/9/2019). 

Τα μέλη της διοίκησης της ΠΕΠΜΑ έθεσαν το σοβαρότατο ζήτημα της πρακτικής που ακολουθούν Τούρκοι αλιείς οι οποίοι διαρκώς εισέρχονται στα ελληνικά ύδατα και ψαρεύουν ανεξέλεγκτα σε αυτά. Ο κ. Βορίδης και η κα Αραμπατζή επεσήμαναν ότι το Υπουργείο προχωρά στην εκπόνηση σειράς νομικά τεκμηριωμένων ενεργειών οι οποίες θα κατατείνουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail