Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Η κλοπή του οπλισμού του ΠΝ έγινε τους περασμένους μήνες και πάνω από 1 φορά!

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα προέκυψε μια πραγματικά φοβερή είδηση, ότι η κλοπή του οπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο έγινε σε προγενέστερο χρόνο και μάλιστα όχι μια φορά. Δηλαδή το υλικό έκανε φτερά και κανείς δεν αντιλαμβανόταν τίποτε. Ακολουθεί το απόσπασμα με τις σχετικές ερωτήσεις:

Δ. ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Καλησπέρα κύριε Εκπρόσωπε. Θέλω να έρθω στο χθεσινό περιστατικό, στην απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο. Έχετε προτάξει συχνά την έννοια της ασφάλειας των πολιτών. Έχουμε ακούσει και τον Πρωθυπουργό να μιλά γι΄ αυτή. Έχουμε ακούσει πολλά κυβερνητικά στελέχη να μιλούν γι΄ αυτή. Αναρωτιέμαι, μήπως το χθεσινό σοβαρό περιστατικό έρχεται να αποδομήσει όσα κατά καιρούς επισημαίνετε ως Κυβέρνηση γι΄ αυτή την ατζέντα.

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Θα έλεγα το αντίθετο. Έρχεται να την ενισχύσει. Θα σας πω γιατί. Αφενός οι πολίτες νιώθουν το αίσθημα της ασφάλειας να μεγαλώνει, από την εικόνα που αντιλαμβάνονται και βλέπουν καθημερινά στις πόλεις και τα χωριά μας. Όσον αφορά το πραγματικά σοβαρό περιστατικό, το οποίο αναδείξατε με την ερώτησή σας, έχουν υπόψη ποιος το ανέδειξε. Και το ανέδειξε αυτή η Κυβέρνηση, κάνοντας στην παράδοση-παραλαβή τη σχετική απογραφή, ώστε να διαπιστωθεί ότι έλειπε υλικό. Εφόσον οι πρώτες ενέργειες έχουν οδηγήσει σε βάσιμες ενδείξεις ότι δεν πρόκειται για ένα λογιστικό λάθος στην καταγραφή, αλλά μια απώλεια που προέρχεται από αφαίρεση, κατά πάσα πιθανότητα κλοπή, προχωρούμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης με χρήση και στρατιωτικού Εισαγγελέα, ο οποίος διεξάγει προανάκριση, όπως ενημερωθήκατε χθες. Σας παραπέμπω και στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του κ. Παναγιωτόπουλου.

Σημασία, λοιπόν, για τον πολίτη και για το αίσθημα ασφάλειας, είναι να ξέρει ότι έχει μια Κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να τον προστατεύσει. Και όταν υπάρχουν προβλήματα να κάνει ό,τι μπορεί για να τα αντιμετωπίσει γρήγορα.

Επίσης, για όσους αναφέρονται στο θέμα, με μια διάθεση πολιτικής σπέκουλας, θέλω να πω ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η απώλεια αυτού του υλικού έγινε σε χρόνο αρκετά προγενέστερο. Μένει να δούμε τα αποτελέσματα της προανάκρισης.

Β. ΣΑΜΑΡΑ: Ως προς την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο και πάλι. Αν κατάλαβα καλά, υπονοήσατε ότι η απώλεια συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζετε πότε έγινε η κλοπή και κάθε πότε γίνεται έλεγχος;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Το βασικό που ξέρουμε είναι ότι έγινε τώρα, αρχές Σεπτέμβρη, η παράδοση-παραλαβή και ελέγχθηκε το υλικό, οπότε βρέθηκε ότι υπάρχει απώλεια. Η προηγούμενη πλήρης καταγραφή -από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- είχε γίνει το προηγούμενο έτος. Άρα, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από τον Ιανουάριο του 2019 και μέχρι το καλοκαίρι του 2019, φαίνεται ότι είναι οι πιο πολλές ενδείξεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει αυτή η απώλεια του υλικού. Και μάλιστα, μάλλον δεν θα είναι μόνο μια φορά. Αλλά αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις και επιφυλάσσομαι για το αποτέλεσμα της προανάκρισης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail