Η Μαρία Ρεπούση εξοργίζεται με το 1821, τον αγιασμό, την πρωινή προσεύχη και τις εικόνες

Freepen.gr - Η Μαρία Ρεπούση που εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 2006 επί πρώτης κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και Μαριέτας Γιαννάκου στο υπουργείο Παιδείας, με τη θεωρία του συνωστισμού της Σμύρνης, ξαναχτύπησε.

Αυτή τη φορά με ανάρτησή της εκφράζει την οργή της για την του ΣτΕ για τα θρησκευτικά υποστηρίζοντας πως είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος. 

«Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως. Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά. Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω. Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του 21. Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε» υποστηρίζει η κ. Ρεπούση.

Φυσικά αν δεν την αρέσει, έχει κι αυτή την επιλογή να μεταναστεύσει σε ένα δυτικό κατά τα δικά της πρότυπα κράτος. Να τα λέμε κι αυτά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail