Ο αγώνας των τρελών που δε συμβιβάστηκαν και η πράξη του 16χρονου

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Το 1954 η Βρετανία είπε ότι κάποια εδάφη δεν θα απελευθερωθούν ποτέ. Το 1955 μια χούφτα Κυπρίων αποφάσισε να αποδείξει το αντίθετο. Η δουλοπρέπεια των ελλαδικών κυβερνήσεων οδήγησε τελικά σε μια καταδικασμένη ανεξαρτησία. Όμως αυτό δεν αναιρεί τον αγώνα των τρελών που δε συμβιβάστηκαν και δεν προτίμησαν την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών τους συμφερόντων από την πατρίδα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Παρεμπιπτόντως, όσο ψηλά κι αν φτάσεις σε κατεχόμενη πατρίδα, είσαι δούλος. Ποτέ δε θα γίνεις πολίτης του κόσμου αν δεν γίνεις πρώτα πολίτης της πατρίδας σου. Δεν είναι τυχαίο ότι την πράξη του 16χρόνου στην Κύπρο καταδίκασαν φιλελε και εθνομηδενιστές ιδεοληπτικοί και ξεπουλημένοι η και τα δυο.

Φυσικά και η πράξη του 16χρόνου δε θα φέρει τη λύση. Ωστόσο δείχνει τον πόνο του πρόσφυγα που δε γνώρισε ποτέ δε γνώρισε το σπίτι του. Φιλελε και εθνομηδενιστές όμως στο μόνο που είναι καλοί είναι να πουλάνε πατρίδες και να χαρίζουν τον πλούτο τους και αυτό θα γίνεται μέχρι οι λαοί να ξυπνήσουν.

Όμως δεν αγχώνομαι, θα μπει ο Μελάς στην ιστορία αν μπει και θα τιμηθεί η συμφωνία των Πρεσπών, θα μπει η γενοκτονία αν μπει και θα δίνουμε γη και ύδωρ στην Τουρκία. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα πάντως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail