Ενώ κάποιοι ονειρεύονται κυρώσεις, Τούρκοι κι Αμερικάνοι αξιωματούχοι βάζουν στόχο συναλλαγές $ 100 δις


Freepen,gr - Η υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Ruhsar Pekcan και ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross στις 7 Σεπτεμβρίου εξέτασαν τα βήματα για επίτευξη στόχου διμερούς όγκου συναλλαγών ύψους 100 δισ. δολαρίων κατά τη συνάντησή τους στην πρωτεύουσα της Άγκυρας.

"Εξετάσαμε τα μέσα για την επίτευξη όγκου συναλλαγών ύψους 100 δισ. Δολαρίων μεταξύ των δύο χωρών", ανέφερε η Pekcan στο Twitter.

Αναφέρθηκαν τρόποι κινητοποίησης του εξαγωγικού δυναμικού της Τουρκίας στις ΗΠΑ σε διάφορους τομείς όπως η πολιτική αεροπορία, η αυτοκινητοβιομηχανία και τα ανταλλακτικά, τα κοσμήματα, τα έπιπλα, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και ενδύματα.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εφαρμόσουν συγκεκριμένα προγράμματα σε τομεακή βάση, με σκοπό να βοηθήσουν τις εταιρείες, ανέφερε.

"Επίσης, μετέφερα στον ομόλογό μου, την σαφή προσδοκία της Τουρκίας για την άρση ορισμένων εμποδίων και πολιτικών όπως εφαρμόζονται από τη διοίκηση των ΗΠΑ που αποτελούν εμπόδιο στην ενίσχυση του διμερούς μας εμπορίου", δήλωσε η Pekcan.

Ο Wilbur Ross αναμένεται να μείνει στην Τουρκία μέχρι την Τρίτη και να συναντηθεί με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα.

"Ελπίζουμε να συναντηθούμε για άλλη μια φορά στις 10 Σεπτεμβρίου για να προχωρήσουμε στην έκβαση της επίσκεψης, καθώς και να καθορίσουμε τον οδικό χάρτη μας", πρόσθεσε η Pekcan.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail