Η Βαυαρία απέλασε Κούρδο γιατί ανέμισε τη σημαία της YPG που όμως είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και της Γερμανίας!

Freepen.gr - Οι αρχές της Βαυαρίας απέλασαν έναν Κούρδο που ζούσε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας για 30 χρόνια στην Τουρκία επειδή ανέμισε τη σημαία των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), ανέφεραν τα γερμανικά ΜΜΕ, σημειώνει το kurdistan24.net.

Ο γερμανικός δικτυακός τόπος Nordbayern ανέφερε ότι ο 35χρονος Murat Akgül, πατέρας τεσσάρων παιδιών, απελάθηκε για συμμετοχή στις διαδηλώσεις στη Γερμανία με σημαία της YPG και γιατί συμμετείχε σε φιλοκουρδικές εκδηλώσεις.

Τον Μάρτιο του 2017, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε τις YPG, YPJ (Μονάδες Προστασίας Γυναικών) και το λογότυπο του PYD, υποδεικνύοντας ότι συνδέονται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Αυτό παρά το γεγονός ότι η YPG και το YPJ πολέμησαν εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στο πλαίσιο της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην οποία είναι μέλος η Γερμανία.

Δεν έχουν εφαρμόσει όλα τα ομοσπονδιακά κράτη στη Γερμανία αυτόν τον κανόνα, αλλά η Βαυαρία είναι ένα από τα πιο σκληρά κρατίδια. Άρχισε μάλιστα μια δικαστική έρευνα σε έναν χρήστη που μοιράστηκε ένα άρθρο με μια σημαία της YPG στο Facebook.

Αφού ο Akgül κατάφερε να φύγει από το αεροδρόμιο, κατέφυγε στη Γερμανία μέσω της παράνομης διαδρομής των Βαλκανίων και ζήτησε και πάλι άσυλο.

Όταν ο Akgül έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, οι τοπικές αρχές τον αμφισβήτησαν. Αλλά επειδή η Γερμανία δεν παρείχε στην Τουρκία το λόγο για την απέλασή του και από την στιγμή που ο Akgül παρέμεινε σιωπηλός, η τουρκική αστυνομία τον άφησε ελεύθερο.

Ο 35χρονος θεωρείται τυχερός δεδομένου ότι η Τουρκία θεωρεί ότι το YPG είναι συνδεδεμένο με το PKK και πιθανότατα θα τον φυλάκιζε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail