Λογόκριναν διαφήμιση της VW στη Βρετανία που δείχνει μητέρα με μωρό γιατί «προβάλει στερεότυπα»

Freepen.gr - Μετά από τρεις καταγγελίες στην Advertising Standards Agency (ASA) λογοκρίθηκε διαφήμιση του VW Golf στη Βρετανία γιατί "προβάλει στερεότυπα".

Η διαφήμιση για το ηλεκτρικό όχημα της Volkswagen έδειξε μια σειρά από σκηνές, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα και μιας γυναίκας σε μια σκηνή σε ένα απότομο βράχο, δύο άνδρες αστροναύτες, ένας άνδρας παρα-αθλητή και μια γυναίκα που κάθεται σε ένα παγκάκι δίπλα σε ένα καρότσι. Το κείμενο ανέφερε: «Όταν μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε, μπορούμε να επιτύχουμε οτιδήποτε».

Οι καταγγέλλοντες δήλωσαν ότι η διαφήμιση έδειξε άνδρες που ασχολούνται με περιπετειώδεις δραστηριότητες, ενώ η μία γυναίκα στην σκηνή κοιμάται (την ώρα που ο άνδρας διαβάζει) και η άλλη με το καρότσι παρουσιάζει ένα στερεότυπο ρόλο φροντίδας.

Η Volkswagen αρνήθηκε ότι η διαφήμισή της ήταν σεξιστική ωστόσο, η ASA "κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαφήμιση παρουσίασε στερεότυπα φύλου με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη".

Τη σχετική είδηση μπορείτε να δείτε στον theguardian.com και τον independent.co.uk ενώ η όλη ιστορία έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail