«Το πετρέλαιο θα καταρρεύσει κατά 30 δολ. εάν η Κίνα αγοράσει αργό από το Ιράν»

jp26jp /pixabay
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Κίνα να αγνοήσει τους δασμούς των ΗΠΑ στο Ιράν - Για κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου προειδοποιεί η BofA Merrill Lynch στην περίπτωση που η Κίνα αρχίσει να αγοράζει αργό από το Ιράν.

Ειδικότερα, η τράπεζα εκτιμά ότι οι τιμές του πετρελαίου θα υποχωρήσει κατά 30 δολ. το βαρέλι εάν η Κίνα αγοράσει αργό από το Ιράν, ως αντίποινα στους τελευταίους δασμούς από τις ΗΠΑ.

«Αν και διατηρούμε την πρόβλεψη των 60 δολ. για το Brent το επόμενο έτος, παραδεχόμαστε ότι μια κινεζική απόφαση να αρχίσει ξανά τις αγορές αργού πετρελαίου από το Ιράν θα οδηγήσει στις τιμές του πετρελαίου σε κατακόρυφη πτώση» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση.

Μάλιστα, οι αναλυτές της BofA Merrill Lynch προειδοποιούν ότι σε αυτή την περίπτωση οι τιμές του πετρελαίου θα υποχωρήσουν κατά 20-30 δολ. ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα έχει απειλήσει με αντίποινα μετά την ενίσχυση των δασμών από τις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές εκτιμούν ότι στα αντίποινα αυτά θα μπορούσε να περιλαμβάνεται η αγορά πετρελαίου από το Ιράν παραβλέποντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.