Η Τουρκία εξετάζει πια επίσημα την πρόταση της Ρωσίας για αεροσκάφη Su-35 - Yeni Şafak

Freepen.gr - Η τουρκική αρχή προμηθειών στον τομέα της άμυνας ζήτησε από τον τουρκικό στρατό να σταθμίσει επισήμως την πιθανή αγορά ρωσικών αεροσκαφών Su-35 ώστε να ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις με την Rosoboronexport σε περίπτωση κατά την οποία ο στρατός εγκρίνει την πρόταση, ανέφερε η Yeni Şafak το Σάββατο.

Η Άγκυρα άρχισε να εξετάζει τα ρωσικά Su-35 μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο μήνα να σταματήσει η παράδοση των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, αφού η χώρα παρέλαβε την πρώτη παρτίδα των ρωσικών S-400 πυραυλικών συστημάτων.

Ο ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη στην Άγκυρα, ενώ ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής του κορυφαίου βιομηχανικού ομίλου Rostec, δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Τουρκία με Su-35.

Εάν τα αμυντικά όργανα της Τουρκίας ανάψουν το πράσινο φως, η Τουρκία θα ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, σύμφωνα με τη Yeni Şafak για την απόκτηση του αεροσκάφους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail