Η Τουρκία παίζει στα δάκτυλα τις ΗΠΑ: "Βλέπει" Su 35 & Su 57 και το Πεντάγωνο της κρατά την πόρτα ανοικτή για τα F-35

Freepen.gr - Η Μόσχα και η Άγκυρα συζητούν τις παραδόσεις ρωσικών μαχητικών στην Τουρκία, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της ρωσικής άμυνας. Ο Ντμίτρι Σουγκάεφ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας, δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες την Τετάρτη με τον επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ.

"Θα συνεχίσουμε να συζητάμε για τα θέματα της ημερήσιας διάταξής μας. Θα προχωρήσουμε με τις πιθανές παραδόσεις των αεροσκαφών Su-35 ή Su-57, καθώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για διαπραγματεύσεις και συμβάσεις. Δεν υπάρχει ακόμα αίτημα (από την Τουρκία), θα πρέπει να διεξαχθούν διαβουλεύσεις ", δήλωσε ο Σουγκάεφ στο Διεθνές Αεροπορικό και Διαστημικό Σαλόνι MAKS 2019.

ΟΟ Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέφθηκε τη μεγάλη έκθεση την Τρίτη βλέποντας τα προαναφερθέντα αεροσκάφη. Και οι δύο ηγέτες αργότερα υπαινίχθηκαν την προοπτική της Τουρκίας να αγοράσει τα αεροπλάνα.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο Ερντογάν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που είδε το "πιο τέλειο αεροσκάφος" της Ρωσίας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η πόρτα των F-35 φαίνεται ότι τελικά παραμένει ορθάνοικτη. «Η Τουρκία μπορεί να έχει είτε τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 είτε το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-400 αλλά όχι και τα δύο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Mark Esper κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο την Τετάρτη.

Ο Έσπερ είπε ότι οι Τούρκοι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον μπορούν να επανέλθουν στο πρόγραμμα F-35 μόνο αν η Άγκυρα απομακρύνει εντελώς τα S-400 από τη χώρα.

Όλα αυτά ας τα αξιολογήσουν οι Αμερικανολάγνοι και Ρωσολάγνοι στην Ελλάδα. Για να μας υπολογίζουν έχουμε μόνο μια επιλογή: να ακολουθήσουμε το δρόμο του Ισραήλ και της Αιγύπτου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail