SONGAR: Το νέο επιθετικό τουρκικό drone που πετά και …βόμβες

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το νέο τουρκικό Drone με την ονομασία Songar θα ενταχτεί στην υπηρεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για πολλαπλές αποστολές.

Αναδημοσίευση από: nikosxeiladakis.gr
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το σημαντικό με το νέο αυτό drone είναι ότι εκτός από τις άλλες ιδιότητες που έχουν τα drones, έχει και την δυνατότητα να φέρει ειδικές βόμβες αέρος εδάφους, γεγονός που το κάνει ξεχωριστό και άκρως επιθετικό.

Οι Τούρκοι δίνουν μεγάλη σημασία στα drones που τα θεωρούν σαν η καινούργια εποχή στις πολεμικές επιχειρήσεις, και ήδη τουρκικά droneς eχουν εμφανιστεί στον εναέριο χώρο του Αιγαίου για κατασκοπεία και μάλιστα σε δυο περιπτώσεις πέταξαν σε ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς να κατατριφθούν όπως θα έπρεπε.

Δυστυχώς στον τομέα αυτό εμείς μείναμε όχι πίσω, αλλά τελείως έξω. Βεβαία μονό αυτό μας…«έλειπε» σε μια μνημονιακή κατοχική Ελλάδα.

Να ξυπνήσουμε όμως πριν είναι πολύ αργά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail