Επισπεύδεται η παράδοση των S-400 στην Τουρκία και γεμίζει η Μεσόγειος με πολεμικά πλοία του Ρωσικού Βορείου Στόλου

Φώτο από https://www.echedoros-a.gr


Όλα αυτά γίνονται καλοκαιριάτικα γιατί οι μεγάλοι της γης τρέχουν να προλάβουν κάτι ή να πιάσουν καλές θέσεις πριν την μεγάλη σύγκρουση.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η Μεσόγειος φλέγεται προς το παρόν από υψηλές θερμοκρασίες και πολύ παρασκήνιο.

Σημεία συγκρούσεων και εν δυνάμει συγκρούσεων υπάρχουν σε όλες τις ακτογραμμές της ( βλ. Λιβύη, Συρία) και ( Αν. Μεσόγειο- ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο και Βαλκανική Χερσόνησο)
Πρώτη ιστορική φορά που βράζουν τόσα σημεία της ταυτόχρονα.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, δρομολογείται η ολοκληρωτική παράδοση των S-400 στην τουρκία που δεν είναι καθόλα αρεστό.

Το πλάνο της παράδοσης αυτών των συστημάτων που κάποια τμήματα του δόθηκαν τον περασμένο Ιούλιο είναι:

« Έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεβέζοφ.

Ενώ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019» . https://www.naftemporiki.gr/story/1445712/tourkia-eos-to-telos-tou-2019-tha-oloklirothei-i-paradosi-ton-s-400

Εμείς κάνουμε διακοπές και οι τούρκοι παραλαμβάνουν τους S-400.
Από τον Ιούλιο που έγινε η πρώτη παράδοση η διαδικασία συνεχίζεται:
« Η Ρωσία θα συνεχίσει κανονικά την παράδοση των πυραύλων S-400 στο έδαφος της Τουρκίας έπειτα από νέες πληροφορίες που γίνονται γνωστές, από Ρώσους αξιωματούχους που να αναφέρουν το τι μέλλει γενέσθαι με τις επόμενες προγραμματισμένες παραδόσεις.
Το πρώτο φορτίο που μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην ευρύτερη περιοχή της Άγκυρας, είναι μόνο η αρχή, καθώς όπως αναφέρουν οι πηγές, η συνολική διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, το δεύτερο αεροσκάφος που θα μεταφέρει το επόμενο φορτίο των S-400 στη Τουρκία αναμένεται να αναχωρήσει πολύ σύντομα, ενώ τα συστήματα θα παραδοθούν σε τρεις φάσεις, με την πρώτη να έχει ολοκληρωθεί σήμερα.
Οι ίδιοι είπαν χαρακτηριστικά πως: «Το στρατιωτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας που μεταφέρει τμήματα του συνόλου των πυραύλων S-400 έφτασε στην Τουρκία, ενώ το επόμενο αεροπλάνο θα παραδώσει το δεύτερο φορτίο με τον εξοπλισμό των συστημάτων σύντομα»΄.
Στη συνέχεια προσέθεσε ότι το τρίτο φορτίο θα περιλαμβάνει περισσότερους από 120 κατευθυνόμενους πυραύλους διάφορων κατηγοριών, ενώ η παράδοσή τους στην Τουρκία θα γίνει μέσω θαλάσσης και αναμένεται να γίνει στα τέλη του καλοκαιριού.»
https://www.onalert.gr/kosmos/tourkia/rosia-se-treis-faseis-i-paradosi-ton-s-400-stin-toyrkia/353653/

Και ενώ η παράδοση σύμφωνα με τα προαναφερθέντα θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία  μέσω θαλάσσης και αναμένεται να γίνει στα τέλη του καλοκαιριού, Μοίρα  πολεμικών πλοίων του Ρωσικού Βορείου Στόλου διέσχισε τα Στενά του Γιβραλτάρ και εισήλθε στα ύδατα της Μεσογείου.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του Στόλου της Μεσογείου, «τα πλοία αυτά θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις».


Ναυαρχίδα  της μοίρας  είναι το ρωσικό πυραυλοφόρο ‘Μάρσαλ  Ουστίνοφ».Ansa, Ata
The Hellenic Information Team
 Βαλκανικό Περισκόπιο-Γιῶργος  Ἐχέδωρος
https://www.echedoros-a.gr/2019/08/blog-post_57.html

Οι Ρώσοι ανησυχούν για εξελίξεις μέσα στην τουρκία και νοιάζονται για την ασφαλή παράδοση των ρωσικών S-400.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η παρουσία αυτών των συστημάτων θα αλλάξει το ενεργειακό παιχνίδι στην Αν. Μεσόγειο ή θα το καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να μην θιχτεί το μονοπώλιο του ρωσικού φ α στην Ευρώπη.
Όλα αυτά την στιγμή που αποκορυφώνεται η λεκτική θρασύτητα του τούρκου απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Οι τούρκοι μπορεί τώρα να θεωρούν ότι έχουν ρωσικές πλάτες, αν και σε πολλά σημεία δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους ( βλ. βορειοδυτική Συρία)
Όμως δεν έχουν τις πλάτες του ΟΥΡΑΝΟΥ.
Στο τέλος όλοι αυτοί που συνεχίζουν να αδικούν το μικρό μεσογειακό περιβολάκι της Ελλάδος θα λάβουν ένδικο μισθαποδοσία μέσα από την πλεονεξία τους που θα γυρίσει μπούμερανγκ.
Όμως « η του Αλήθεια του ΚΥΡΙΟΥ μένει εις τον Αιώνα»
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail