Η Βρετανία κάνει πίσω; Reuters: Το δεξαμενόπλοιο Grace 1 θα αποδεσμευθεί και θα αποπλεύσει


Freepen.gr - Το ιρανικό πετρελαιοφόρο Grace 1 πιθανότατα θα μπορέσει να αναχωρήσει από το Γιβραλτάρ μετά από δικαστική απόφαση που αναμένεται την Πέμπτη, δήλωσε πηγή στο Reuters. Το δικαστήριο στο Γιβραλτάρ θα αποφασίσει εάν θα παρατείνει την κράτηση του πλοίου που κατασχέθηκε στις 4 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής υπουργός του Γιβραλτάρ, Φάμπιαν Πικάρντο δήλωσε ότι το Grace 1 θα αποδεσμευθεί την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι οι αρχές του Γιβραλτάρ δεν θα ανανεώσουν τη διαταγή κράτησης του πετρελαιοφόρου, ανέφερε η εφημερίδα The Sun.

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα ξένα δημοσιεύματα τότε θα μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα για νίκη του Ιράν επί της Βρετανίας, η οποία μόνη τηςξεκίνησε μια φαύλη περιπέτεια από την οποία δε θα καταφέρει να βγει αλώβητη σε επίπεδο γοήτρου. Η Τεχεράνη έδρασε γρήγορα στη νοοτροπία του ισοδύναμου τετελεσμένου καταλαμβάνοντας αρχικά δύο πλοία αλλά κρατώντας το σωστό, εκείνο της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail