Οι ΗΠΑ απέσυραν την προσφορά των Patriot για την Τουρκία


Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν επίσημα την προσφορά στην Τουρκία για την πώληση συστοιχιών Patriot που κατασκευάστηκαν από την Αμερική ως αντίποινα για την απόκτηση ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400 από την Τουρκία, ανέφερε το CNN την Πέμπτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν την παράδοση 100 μαχητικών F-35 stealth που αγόρασε η Τουρκία μετά την έναρξη της αποστολής των S-400 από την Άγκυρα. Το Πεντάγωνο ανέστειλε επίσης τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα για την κατασκευή του συγκεκριμένου μαχητικού λόγω ανησυχιών ότι τα συστήματα S-400 θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα για την άμυνα του αεροσκάφους.

"Έχουμε ενημερώσει αρκετές φορές την Τουρκία ότι η τελευταία μας προσφορά για τους Patriot θα αποσυρθεί εάν ληφθεί η παράδοση του συστήματος S-400. Η προσφορά μας για τους Patriot έχει λήξει", ανέφερε στο CNN αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο, ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι είχε εγκρίνει την πώληση συστημάτων Patriot αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία. Μια αντιπροσωπεία των ΗΠΑ που έφτασε στην Τουρκία τον Ιανουάριο έθεσε την ακύρωση της συμφωνίας για τους S-400 ως προϋπόθεση για την πώληση του συστήματος πυραυλικής άμυνας Patriot.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail