Δεν υπέφερε κανείς; Η Lufthansa εξοργίζει τους συγγενείς των θυμάτων της Germanwings του 2015

Τον Μάρτιο του 2015, ο διαγνωσθείς με βαριά κατάθλιψη Αντρέας Λούμπιτζ συνέτριψε σκόπιμα ένα αεροπλάνο της Germanwings με 150 επιβάτες σε απομακρυσμένη περιοχή των γαλλικών Άλπεων. Οι οικογένειες των θυμάτων εξακολουθούν να ζητούν αποζημίωση για την ψυχική οδύνη από τη μητρική εταιρεία - Lufthansa, αναφέρει το RT.


Ωστόσο, η τελευταία δεν έχει σχέδια να τους πληρώσει, σύμφωνα με διάφορα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αναφέρουν ότι η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε μια επιστολή υποστηρίζοντας ότι οι συγγενείς δεν δικαιούνται αποζημίωση επειδή οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην μοιραία πτήση δεν υπέφεραν την στιγμή του θανάτου τους.

Στη Γερμανία, η αποζημίωση για ηθική βλάβη σε τέτοιες περιπτώσεις βασίζεται εν μέρει στην έκταση των δεινών που τα θύματα έπρεπε να υπομείνουν πριν από το θάνατο. Η αεροπορική εταιρεία προφανώς επιδιώκει να αποδείξει ότι ο θάνατός τους ήταν γρήγορος και απροσδόκητος, λέγοντας ότι οι επιβάτες δυσκολεύτηκαν να παρατηρήσουν το αεροπλάνο να προσεγγίζει το έδαφος. Σε ένα έγγραφο 120 σελίδων που έλαβε η γερμανική WDR, οι δικηγόροι της Lufthansa ζητούν από το περιφερειακό δικαστήριο της πόλης Έσσεν να απορρίψει τους ισχυρισμούς των ενάγοντων χρησιμοποιώντας αυτή την δικαιολογία.

Η θέση της εταιρείας έχει εξοργίσει τους συγγενείς των θυμάτων. Υποστηρίζουν ότι είναι σαφές ότι οι επιβάτες είχαν επίγνωση ότι «συμβαίνει κάτι φοβερό» και φοβούνταν για τη ζωή τους. Πριν από τη συντριβή, ο Λούμπιτζ κλειδώθηκε στον θάλαμο διακυβέρνησης με τον δεύτερο πιλότο να χτυπά απεγνωσμένα την πόρτα για να μπει - και αυτό ήταν κάτι που οι επιβάτες πρέπει να είχαν αντιληφθεί.

​«Ο όρος «βασανιστήρια» δεν επαρκεί για να περιγράψει «αυτά που έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι, είπε στα γερμανικά ΜΜΕ η Έλμαρ Τζιέμουλα, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συγγενείς των 40 θυμάτων. Καθώς το αεροπλάνο προσέγγιζε στο έδαφος, πρέπει να είχαν συνειδητοποιήσει ότι έρχονται τα «τελευταία λεπτά της ζωής τους».

Ο Κλάους Ράντνερ, ο οποίος έχασε την κόρη του και την σύζυγό του στη συντριβή, επιτέθηκε στη Lufthansa, καταδικάζοντας την επιστολή της ως «ντροπιαστική».

Αρχικά, η Germanwings και οι συγγενείς των θυμάτων συμφώνησαν σε αποζημίωση ύψους 25.000 ευρώ ανά θύμα. Τώρα, οι οικογένειες αυτών που πέθαναν στη συντριβή απαιτούν 25.000 ευρώ περισσότερα ως αποζημίωση για ηθική βλάβη από την Lufthansa. Μια ακρόαση στο δικαστήριο αναμένεται κάπου μέσα στο φθινόπωρο.

Η τραγωδία του 2015 πυροδότησε ένα σκάνδαλο καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο Λούμπιτζ είχε ακόμα τη δυνατότητα να πετάξει με το αεροπλάνο ενώ υπέφερε από οξεία κατάθλιψη, αϋπνία και ενώ είχε διαγνωστεί με μια διανοητική διαταραχή σε μια ψυχιατρική κλινική λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την συντριβή.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.