Κάτοικοι του Kobane: Θα αντισταθούμε στην Τουρκία, όπως με το ISIS (δρόμο με δρόμο, σπίτι προς σπίτι)


Freepen.gr - Διαμαρτυρόμενοι για τις απειλές εισβολής της Τουρκίας στη βορειανατολική Συρία, ο λαός του Kobane δεσμεύθηκε να αντισταθεί, παράλληλα με τις στρατιωτικές του δυνάμεις, κατά των επιθέσεων του τουρκικού κράτους, μεταδίδει το πρακτορείο ANF.

Ο λαός του Kobane, ο οποίος είχε επιδείξει μια ιστορική αντίσταση ενάντια στους μισθοφόρους του ISIS που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία, έδωσε επίσης ένα μήνυμα αντίστασης ενάντια στις απειλές εισβολής της Τουρκίας με στόχο τις περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη μάχη του Kobane, όλοι οι κάτοικοι, από τον πιο νέο μέχρι το μεγαλύτερο, μάχονταν κυριολεκτικά δρόμο με δρόμο και σπίτι προς σπίτι έχοντας για όπλα μερικά καλάσνικοφ του 1970 αλλά και το μυαλό τους. Αξίζει να επαναφέρουμε στη μνήμη μας το κόλπο των Κούρδων όπου σήκωναν παραπλανητικά μαύρες σημαίες σε κτίρια και οι τρομοκράτες του ISIS νομίζοντες ότι εισέρχονταν σε καταληφθέντες δομές, θερίζονταν από τους παραμονεύοντες αντιστεκόμενους.

Ο Mistefa Ismail  υπενθύμισε την αντίστασή τους σε όλες τις επιθέσεις εναντίον της περιοχής, λέγοντας: "Η νεολαία μας θυσίασε τη ζωή της για να προστατεύσει τα εδάφη μας. Αντιμετωπίζουμε σήμερα τις ίδιες απειλές και είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε και στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους".

Μια άλλη κάτοικος, η Şemse Mihemed είπε ότι είναι ευγνώμονες στους μαχητές της YPG / YPJ που απελευθέρωσαν τη γη τους από τους τρομοκράτες του ISIS. Παρατήρησε ότι η περιοχή έχει καταστεί ασφαλές καταφύγιο χάρη στην αντίσταση, προσθέτοντας. «Είμαστε ασφαλείς σήμερα χάρη στους ήρωές μας».

Η Emīna Behaa El Dîn, η οποία επίσης επαινεί τη θυσία των μαχητών YPG / YPJ που εξασφάλισαν ασφάλεια στην περιοχή, δεσμεύθηκε ότι θα προστατεύσουν τα κέρδη που αποκτήθηκαν χάρη στους μάρτυρες και τις θυσίες τους.

Ο Μihemed İsmaîl δήλωσε πως: "Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις είναι οι πρωτοπόροι μας. Ζούμε σήμερα με ειρήνη και ασφάλεια χάρη σε αυτούς. Ελευθερωθήκαμε από την κατοχή του ISIS και ζούμε ελεύθερα σήμερα χάρη στη θυσία των μαρτύρων».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail