Φόβοι ότι τα ρωσικά «αθόρυβα» Kilo class αλωνίζουν στα βρετανικά ύδατα

Freepen.gr - Μια νέα φυλή "σούπερ-αθόρυβων" ρωσικών υποβρυχίων υπάρχει φόβος ότι επιχειρούν αόρατα στα βρετανικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η Telegraph.

Υπάρχει ανησυχία πως τα νέα ρωσικά υποβρύχια Kilo-Class απειλούν την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθώντας τον στόλο της Βρετανίας στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό χωρίς να εντοπίζονται ή κάνοντας υποκλοπές σε καλώδια διαδικτύου κάτω από τη θάλασσα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το αεροπλανοφόρο, ΗMS Queen Elizabeth, η ναυαρχίδα του βασιλικού ναυτικού και τα αποτρεπτικά πυρηνικά υποβρύχια του έθνους, θα μπορούσαν να είναι ευάλωτα στην τεχνολογία stealth των ρωσικών σκαφών, την εκτεταμένη εμβέλεια μάχης και την ικανότητά τους να πλήττουν στόχους πάνω και κάτω από το νερό καθώς και στο έδαφος.

"Οι Ρώσοι επωφελούνται από μια τεράστια αύξηση των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης πριν από 15 έως 20 χρόνια, η οποία παράγει τώρα αυτή τη νέα κατηγορία υπερσύγχρονων υποβρυχίων Kilo" ανέφερε στρατιωτική πηγή στην εφημερίδα.

Οπλισμένα με 18 τορπίλες, νάρκες και πυραύλους κρουζ, τα υποβρύχια της κατηγορίας αυτής θεωρούνται ότι μπορούν να συνεργαστούν με ρωσικά πλοία επιθεώρησης βαθέων υδάτων για να βυθίσουν υποθαλάσσια καλώδια και να παρακολουθήσουν τηλεπικοινωνιακά συστήματα .
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail