Δεκάδες ισλαμιστές του ISIS τώρα μισθοφόροι της Τουρκίας που...φυλάνε την Αφρίν!

Freepen.gr - Πάνω από 40 πρώην μέλη του ISIS που βρίσκονται τώρα στην κατεχόμενη Afrin ως μέρος των δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν εντοπιστεί σε μια νέα βάση δεδομένων που δημοσιεύεται από το Κέντρο Πληροφοριών Rojava, αναφέρει το πρακτορείο ANF.

Η λίστα περιλαμβάνει στελέχη διάφορων βαθμίδων, έως και συντονιστές που εργάζονται απευθείας με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT) και όλα αποτελούν μέρος μιας αλυσίδας διοίκησης που φτάνει απευθείας στην Άγκυρα και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει το ρόλο τους στο πλαίσιο του ISIS, τον νέο ρόλο τους ως μέρος των τζιχαντιστικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην περιοχή της Afrin, την τρέχουσα θέση τους, βιογραφικό τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, φωτογραφίες των εν λόγω ατόμων.

Τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων περιλαμβάνουν: τον Isma'il Firas al-'Abbar, ο οποίος ήταν διοικητής του ISIS στο Deir-ez-Zor, τον Nayef al-Shehab, ο οποίος πολέμησε εναντίον του YPG με το ISIS στο Kobane πριν γίνει διοικητής της τουρκοκρατούμενης ταξιαρχίας σουλτάνου Murad και συμμετείχε στην κατοχή της Afrin και ο Abu al-Baraa al-Ansari, διοικητής του ISIS στο Deir-ez-Zor και τώρα διοικητής της τουρκικής πολιτοφυλακής Ahrar al-Sharqiya.

Σε όλη την Αφρίν, ομάδες όπως η Ahrar al-Sharqiya και η Ταξιαρχία του Sultan Murad επιβάλλουν τη νομοθεσία της σαρία και ασκούν εκβιασμούς, απαγωγές, δολοφονίες, βασανιστήρια, βιασμούς και βία με βάση το φύλο, σε δράσεις που πιθανόν συνιστούν εγκλήματα πολέμου.

Η ερευνήτρια του Κέντρου Πληροφόρησης Rojava, Joan Garcia, λέει:

"Αυτή η βάση δεδομένων δείχνει μόνο ένα κλάσμα του βάθους και της έκτασης της τουρκικής συμπαιγνίας με το ISIS. Πολλοί εξέχοντες διοικητές και μαχητές του ISIS λειτουργούν τώρα ανοιχτά ως διοικητές σε πολιτοφυλακές που χρηματοδοτούνται, οπλίζονται, εκπαιδεύονται και ελέγχονται από την Τουρκία.

Κάποιοι είναι γνωστό ότι πέρασαν από την Τουρκία όταν εγκατέλειψαν το ISIS καθώς η ήττα τους έγινε εμφανής, ακολουθώντας το δρόμο της επιστροφής στη «τζιχαντιστική οδό» που έφερε δεκάδες χιλιάδες τζιχαντιστές και τις οικογένειές τους στη Συρία μέσω του τουρκικού εδάφους, τόσο σε σιωπηρή όσο και ενεργή συνεργασία με το τουρκικό κράτος. Στα χαρτιά, η Τουρκία αποτελεί μέρος του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του ISIS. Στην πραγματικότητα, είναι ένας κρατικός χορηγός χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και υποστηρίζει δεκάδες χιλιάδες τζιχαντιστές, πολλοί εκ των οποίων με απευθείας συνδέσεις με το ISIS».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail