Hyperloop, το διαστημικό τρένο της Ινδίας που φιλοδοξεί να καλύψει 117,5 χλμ σε 23 λεπτά!

Twitter / Virgin Hyperloop One (@HyperloopOne)
Freepen.gr - Ένα από τα πιο πολυσύχναστα δρομολόγια τρένου της Ινδίας πρόκειται να αναβαθμιστεί σοβαρά με την ανακοίνωση ενός έργου προϋπολογισμού ύψους 10 δισ. Δολαρίων, το οποίο αναμένεται να είναι το πρώτο στον κόσμο, το οποίο θα μεταφέρει τους επιβάτες σε μια απόσταση 117,5 χλμ από τη Βομβάη στην Πούνε σε μόλις 23 λεπτά, αναφέρει το RT.

Το περιφερειακό υπουργικό συμβούλιο της Μαχαράστρα ενέκρινε το σχέδιο σε συνεδρίαση την Τρίτη. Επί του παρόντος, περίπου 75 εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν στη διαδρομή ετησίως.

"Αυτό το έργο θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής στον τομέα των μεταφορών της χώρας", δήλωσε η κυβέρνηση της πολιτείας.

Το Hyperloop είναι ένα σύστημα σιδηροτροχιάς εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας χωρίς τριβή αλλά χρησιμοποιώντας μαγνητική πρόωση σε ταχύτητες έως και 750 μίλια ανά ώρα.

Η Αρχή Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Pune (PMRDA) θα επιβλέπει το έργο το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από ξένες επενδύσεις. Το DP World και το Virgin Hyperloop των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν ήδη προσυπογράψει, αλλά το έργο θα ανοίξει και σε άλλους υποψήφιους.

Το Hyperloop θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις. Η φάση 1 θα αποτελείται από ένα τμήμα 11,8 χλμ (7,4 μιλίων) από το Gahunje έως το Usse, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια με κόστος περίπου 724 εκατομμύρια δολάρια.

Εάν αυτή η αρχική φάση αποδειχθεί επιτυχής, το υπόλοιπο τμήμα μεταξύ του συγκροτήματος Bandra Kurla στη Βομβάη και το Wakad στην Πούνε θα ολοκληρωθεί σε έξι έως οκτώ χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail