Αρθρογράφος Hurriyet: Όλα τα στοιχεία δείχνουν Τουρκία και Ρωσία συγκρούστηκαν απευθείας στο Ιντλίμπ

ΑFΡ
Freepen.gr - Οι αεροπορικές επιδρομές τη Δευτέρα που στόχευσαν μια συνοδεία τουρκικού στρατού που κατευθυνόταν προς τη βορειοδυτική επαρχία Idlib, θα ληφθεί ως σημείο σταθμός στην πολιτική της Τουρκίας για τη Συρία και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση, έγραψε ο αρθρογράφος Sedrat Ergin της εφημερίδας Hürriyet το Σάββατο.

"Το περιστατικό με την στρατιωτική συνοδεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που έγινε στόχος μιας αεροπορικής επίθεσης και η διακοπή της πορείας της προς το Idlib μέσω της εθνικής οδού M-5 θα είναι για πάντα ένα από τα σημαντικότερα σημεία καμπής της περιπέτειας της Τουρκίας στη Συρία" αναφέρει ο συντάκτης.

Ο Ergin είπε ότι η αεροπορική επίθεση έπληξε ακριβώς ένα πολιτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε τη συνοδεία. "Ποιος ήταν στο πιλοτήριο; Ένας Σύριος πιλότος ή ένας Ρώσος; "ρώτησε.

Σύμφωνα με τον Ergin, ο τόνος της δήλωσης του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας φαινόταν να υποδηλώνει ότι οι τουρκικές αρχές θεωρούν τη Ρωσία υπεύθυνη για την επίθεση. Η δήλωση ανέφερε ότι η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε τρεισήμισι ώρες μετά την ενημέρωση της Ρωσίας από την Τουρκία σχετικά με τη στρατιωτική της συνοδεία.

Ο Ergin ανέφερε επίσης στον Τούρκο βετεράνο δημοσιογράφο Murat Yetkin, ο οποίος έγραψε στο blog του την Παρασκευή ότι το αεροσκάφος που έπληξε τη συνοδεία ήταν ένα ρωσικό Su-22. Ωστόσο αυτά τα αεροσκάφη βρίσκονται μόνο στη Συριακή Αεροπορία. Για ποιο λόγο ένας Ρώσος πιλότος να πετάξει με Su-22 και όχι με κάποιο από αυτά της ρωσικής αεροπορικής δύναμης στη Συρία;

"Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, όλα τα σημάδια δείχνουν τη Ρωσία, όπως έγραψε ο Yetkin. Αν ο πιλότος είναι Ρώσος, τότε είναι προφανές ότι υπάρχει σοβαρή κατάσταση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι όσοι συγκρούστηκαν δεν ήταν οι πληρεξούσιοι ορισμένων χωρών, αλλά ήταν άμεσα η Τουρκία και η Ρωσία", δήλωσε ο Ergin.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail