H-6K: Τα φονικά βομβαρδιστικά της Κίνας που στοχεύουν να λήξουν έναν πόλεμο από μακριά πριν καν αρχίσει

Freepen.gr - Ο βασικός στόχος αποστολής του βομβαρδιστικού H-6K της Κίνας είναι να χτυπήσει βασικά στρατηγικά σημεία βαθιά μέσα σε εχθρικές περιοχές, αποκάλυψε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, οδηγώντας εμπειρογνώμονες να προβλέψουν ότι το πολεμικό αεροπλάνο θα μπορούσε ενδεχομένως να οπλισθεί με υπερηχητικά όπλα που μπορούν να καταστρέψουν εχθρικούς στρατιωτικούς στόχους 3.000 χιλιόμετρα μέσα σε λεπτά.

Μαζί με τα J-20 μαχητικά stealth, τα H-6Ks θα μπορούσαν να καταστρέψουν την ικανότητα του εχθρού να πολεμήσει ακόμα και πριν ξεκινήσει ένας πόλεμος, αναφέρουν οι αναλυτές.

"Σε έναν πόλεμο, ο κύριος στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε επιθέσεις σε βαθιές και ζωτικές θέσεις του εχθρού, παραλύοντας τις εγκαταστάσεις τους. Αυτό το εξηγούμε ιδιαίτερα", δήλωσε ο πιλότος H-6K, Li Ping και μετέδωσε η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV) ανέφερε την Τρίτη.

Ενώ το H-6K δεν είναι ένα στελθ αεροπλάνο, ούτε έχει εξαιρετική ταχύτητα να διεισδύσει βαθιά σε εχθρικό έδαφος, ωστόσο είναι εξοπλισμένο με πολύ προηγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κρουζ που εκτοξεύονται από αέρος, επιτρέποντάς του να επιτεθεί σε στόχους μακριά,  δήλωσε την Τρίτη στους "Global Times", ο Wang Ya'nan, διευθυντής του περιοδικού Aerospace Knowledge.

"Το H-6K μπορεί να παραμείνει σε ασφαλή ζώνη, να εκτοξεύσει τους πυραύλους που μπορούν να φθάσουν τους στόχους 2.000 χιλιόμετρα μακριά", δήλωσε ο Wang, σημειώνοντας ότι αυτοί οι πυραύλοι είναι δύσκολο να αναχαιτιστούν εξαιτίας των στελθ δυνατοτήτων τους.

«Με την Κίνα να αναπτύσσει υπερηχητικά όπλα [πυραύλους που πετούν τουλάχιστον πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου] τα τελευταία χρόνια, το εύρος της επίθεσης και η ταχύτητά τους θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα από ένα συμβατικό πύραυλο κρουζ, ενδεχομένως ικανό να πλήξει στόχους μέσα σε εχθρικές περιοχές 3.000 χιλιόμετρα μακριά μέσα σε λίγα λεπτά", δήλωσε ο Wang.

Υποθέτοντας ότι κάθε H-6K μπορεί να μεταφέρει έξι πυραύλους, 10 αεροσκάφη του τύπου αυτού μπορούν να επιτεθούν σε 60 ζωτικούς στρατιωτικούς κόμβους, ώστε θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον εχθρό, συμπλήρωσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail