Ενωμένοι Αρμένιοι και Τουρκμένιοι στο Gire Spi: Οι Τούρκοι θέλουν να μπουν και να μας σφαγιάσουν όπως οι Οθωμανοί


Freepen.gr - Οι Αρμένιοι και οι Τουρκμένιοι στη βορειοανατολική Συρία διαμαρτύρονται όλο και περισσότερο για τις απειλές εισβολής του τουρκικού κράτους. Οι Αρμένιοι και Τουρκμενικοί λαοί από το Gire Spi (Tal Abyada) δήλωσαν ότι δεν θα δεχτούν εισβολή και έδωσαν μήνυμα αντίστασης καθώς επίσης ότι το τουρκικό κράτος σκοπεύει να εισβάλει στο Gire Spi και να προχωρήσει σε νέα σφαγή εναντίον των λαών όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ANF.

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ"

Ο Τουρκμένιος Τίρκι Ελ Χέλιλ δήλωσε ότι όλοι οι λαοί και οι θρησκείες ζουν με ειρήνη στο Gire Spi και συνεχίζει: "Ο Ερντογάν επιμένει σε μια σάπια πολιτική κατανόηση. Το καθεστώς του ΑΚΡ λέει ότι θα προστατεύσει τις απαιτήσεις του τουρκμενικού λαού, αλλά όταν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί, θα είμαστε όλοι στην άκρη της κάνης του πυροβόλου όπλου στο Gire Spi, χωρίς διακρίσεις».

"ΔΕ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ"

Η Αρμένισσα, Σόνια Σανόσιαν δήλωσε ότι οι λαοί της περιοχής είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της γης: "Δε δεχόμαστε την ανάμειξη της Τουρκίας στις υποθέσεις μας. Το Τουρκικό κράτος επιδιώκει να σφαγιάσει τους λαούς σε περίπτωση εισβολής, όπως και οι Οθωμανοί». Η Σανόσιαν διαμαρτυρήθηκε για τους ισχυρισμούς και τις απειλές του Ερντογάν και είπε: «Δεν θα φύγουμε ποτέ από τα εδάφη μας, δεν θα τα εγκαταλείψουμε για να τα πάρει ο  Ερντογάν».

"ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ"

Ο Τουρκμένιος, Μίχετ Ελ Χέμνταν διαμαρτυρήθηκε για τα σχόλια του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ότι η Τουρκία θα επιστρέψει την περιοχή στους πραγματικούς της ιδιοκτήτες: «Εμείς είμαστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες. Και ζούμε σε αυτές τις περιοχές μαζί με άλλους λαούς από την αρχαιότητα».

Ο Χέμνταν σχολίασε επίσης: «Διασώσαμε την πόλη μας από τρομοκράτες χάρη στις θυσίες που έκαναν οι νέοι μας. Δεν θα επιτρέψουμε στον Ερντογάν να εγκαταστήσει και πάλι τρομοκράτες στην περιοχή μας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail