Τουρκικό fund εξαγοράζει τη χαλυβουργική British Steel!


Freepen.gr - Το στρατιωτικό συνταξιοδοτικό ταμείο της Τουρκίας OYAK έχει συνάψει προσωρινή συμφωνία για την εξαγορά της British Steel, ανέφερε την Παρασκευή το Reuters, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να κλείσει τη συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος χαλυβουργός της Βρετανίας απασχολεί 5.000 εργαζόμενους και παράγει προϊόντα χάλυβα που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές και στους σιδηροδρόμους. Επίσης υποστηρίζει άλλες 20.000 θέσεις εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού της.

Η εταιρεία τέθηκε σε αναγκαστική εκκαθάριση στις 22 Μαΐου, αφού η Greybull Capital, η οποία αγόρασε την επιχείρηση για μία λίρα από την Tata Steel πριν από τρία χρόνια, απέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της.

Η Ataer Holding, θυγατρική της OYAK, θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα να αποκτήσει τον έλεγχο της British Steel και αναμένει να ολοκληρώσει τη συμφωνία τον Οκτώβριο, σημειώνει το OYAK σε δήλωση.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις επενδύσεις μας προς όφελος των μελών μας και να κάνουμε εγχώρια και διεθνή βήματα με όραμα μας για την ανάπτυξη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της OYAK, Süleyman Erdem.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail