Με Full Ahead έφυγε η Φ/Γ ΕΛΛΗ από την Κάρυστο και έχει στην πλώρη τρία τουρκικά πλοία

Freepen.gr - Απέπλευσε από τον κόλπο της Καρύστου όπου εκτελούσε χρέη σκοπούντος η Φ/Γ ΕΛΛΗ F 450, τύπου S, όπου παρακολουθεί στενά το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, τη Φ/Γ F243 TCG Yildirim και την κορβέττα F512 TCG Buyukada κλάσης Ada.

Η Φ/Γ ΕΛΛΗ F-450 είναι η πρώτη φρεγάτα τύπου STANDARD του Πολεμικού Ναυτικού. Κατασκευάστηκε στην Ολλανδία από την εταιρεία Royal Schelde. Η σύμβαση για την πώληση του πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό υπεγράφη στην Αθήνα το 1980 και η Ελληνική Σημαία υψώθηκε στο πλοίο την 10 Οκτωβρίου 1981 στο Vlissignen της Ολλανδίας. Η έναρξη ναυπηγήσεως έγινε το 1978 και η καθέλκυση τον Ιούλιο του 1979, σαν το πέμπτο πλοίο της σειράς τύπου STANDARD, που είχε παραγγείλει το Ολλανδικό Ναυτικό.

Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες έξω από τη Χίο που δημοσίευσε στο Twitter ο πάντα άγρυπνος AegeanHawk.











Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail