Τσαβούσογλου: Κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από το F-35. Η παραγωγή συνεχίζεται κανονικά στην Τουρκία

ΑFΡ
Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν είναι δυνατόν να εκδιωχθεί η Τουρκία από το κοινό πρόγραμμα για τα αεροσκάφη F-35 stealth, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μιλώντας στην Άγκυρα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του από τη Σιέρα Λεόνε, ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν αφού η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά ενός ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400, στέλνοντας τους τουρκικούς πιλότους και το τεχνικό προσωπικό πίσω στην Τουρκία ενώ εκπαιδεύονταν στις ΗΠΑ.

"Η Τουρκία έχει συμβάλει σημαντικά. Έχει πληρώσει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε. "Η βιομηχανική παραγωγή συνεχίζεται ακόμα στην Τουρκία".

"Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να ρυθμιστεί με βάση την αμοιβαία κατανόηση μας, ανεξάρτητα από το θέμα S-400. Διαφορετικά, και οι δύο χώρες θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα η μία εναντίον της άλλης και οι σχέσεις θα περνούσαν κρίση χωρίς λόγο, κάτι που δεν θα ωφελήσει κανέναν» τόνισε ο Çavuşoğlu.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail