Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς τουρκικά F-35. Τα πετούμενα αυτά ήσαν μια κάποια λύσις

Έχουν περάσει λίγες μέρες από την απόφαση των ΗΠΑ, να “πετάξουν” εκτός προγράμματος JSF την αγαπητή μας Τουρκία. Όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, η Τουρκική Αεροπορία δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ μαχητικά F-35, ή έστω τουλάχιστον στο ορατό μέλλον. Επίσης, οι τουρκικές βιομηχανίες σταματούν να παράγουν μέρη του αεροσκάφους, και σταματούν να επωφελούνται από τη μεταφορά τεχνολογίας του κορυφαίου μαχητικού της Δύσης.

Αναδημοσίευση από: ptisidiastima.com

Τώρα, το τι σημαίνει αυτό για την Τουρκία το ξέρουμε, και πλέον το ξέρουμε καλά; τι σημαίνει όμως αυτό για εμάς; τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην Ελλάδα; Μα καλά, τι ρωτάει καλοκαιριάτικα η ΠΤΗΣΗ; τους βάρεσε η ζέστη στο κεφάλι προφανώς…

Είναι ποτέ δυνατόν, να έχει “επιπτώσεις” η ακύρωση των τουρκικών F-35 για την Ελλάδα; δηλαδή, τι επιπτώσεις θα έχει; θα μας κόψει ο Ερντογάν την πίστωση; θα θυμώσει και θα πάρει κανά νησί, για να τιμωρήσει τις ΗΠΑ διά της πλαγίας οδού; μας οι ΗΠΑ κάπου κατά βάθος τον αγαπούν και είναι φιλότουρκες αφού! Μα όλα εμείς πχια;

Καταρχάς, η ακύρωση των τουρκικών F-35 θα έχει επιπτώσεις στον τουρισμό μας. Δηλαδή, φέτος το καλοκαίρι θα υπάρξει μείωση των τουριστών στην Ακρόπολη. Οι περισσότεροι έρχονται να φωτογραφίσουν τα τουρκικά F-35 που θα έφταναν πάνω από την Αθήνα, φέρνοντας τις παραβιάσεις σε άλλο επίπεδο.

Επίσης, θα πρέπει να ακυρωθεί η παραγγελία των Su-35GR με αποτέλεσμα να σαπίσουν σε αποθήκες τα ροδάκινα που προσφέραμε σαν πληρωμή. Κρίμα, γιατί οι χορευτές του αέρα δεν θα μπορέσουν να κυριαρχήσουν στο Αιγαίο, τουλάχιστον με τα ελληνικά εθνόσημα. Θα μπορέσουν όμως να προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν με τουρκικά, γιατί άλλη λύση για αντιμετώπιση των ελληνικών F-16V μάλλον δεν υπάρχει από τουρκικής πλευράς.

Οι γείτονες, μην αγοράζοντας τον “κουβά” των αιθέρων, δεν θα πετάξουν τα χρήματά τους σε ένα “άχρηστο” αεροσκάφος, και δεν θα “φαληρίσουν”. Ευτυχώς όμως θα φαληρίσουν οι υπόλοιποι δυτικοί, και σε λίγο θα δουν όλοι το φως το αληθινό αγοράζοντας Su-30.

Εντάξει, εντάξει, δεν είναι αυτές οι επιπτώσεις… Ποιες όμως θα μπορούσαν να είναι;

Μετά την ακύρωση των F-35, που δεν ήρθαν ποτέ τελικά στην Τουρκία, όλοι ξαφνικά ηρέμησαν! Κανείς δεν μιλάει για τίποτα, κανένα σκανδαλοθηρικαμυντικό σάιτ δεν γράφει “πύρινα” άρθρα για το “λάθος” του εκσυγχρονισμού των 85 F-16V, όταν με τα λεφτά αυτών των αεροσκαφών μπορούσαμε να αγοράσουμε τις ζάντες από 15 F-35. Σιγή ιχθύος…

Κανείς δεν θέλει να πει το αυτονόητο, πως με ή χωρίς τα τουρκικά F-35 η Ισορροπία Δυνάμεων έχει διαταραχθεί χάρη στη δική μας απραξία. Η Τουρκία κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, εμείς συνεχίζουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Εθνικά υπερήφανοι που ο Στόλος έχει 13 φρεγάτες… Με ηλικία μεγαλύτερη πολλές φορές από τον κυβερνήτη της. Σωθήκαμε τώρα που ψόφησε η κατσίκα του γείτονα; Μα ο γείτονας έχει άλλες κατσίκες, κι άμα λάχει, πρόβατα, τράγους ή και βόδια.

Δηλαδή δεν έχει Yildirim ή Bora; Δεν έχει Bayraktar; Δεν έχει έναν τεράστιο υποβρύχιο στόλο; δεν έχει 200+ F-16C/D Block 50+Adv; Δεν έχουν τον εξαιρετικό SOM; το έχουμε ξεχάσει;

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι απλός. Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε. Η ψαλλίδα ανοίγει, το υλικό των Ελληνικών ΕΔ παλιώνει ή αχρηστεύεται, τα στελέχη είναι σε κατάσταση απελπισίας. Η εκδίωξη των Τούρκων από τα F-35 δεν είναι λόγος εφησυχασμού. Το μόνο που καταφέραμε να πετύχουμε είναι το τίποτα.

Και βέβαια, κάποιοι οφείλουν μια συγγνώμη στον πρώην ΑΓΕΑ και νυν ΑΓΕΕΘΑ, όταν είχε πει πως τον προβληματίζουν τα F-16 της Τουρκίας κι όχι τα F-35. Τότε διάφοροι “ειδικοί”, που τα ξέρουν “καλά”, έψεγαν τον ΑΓΕΑ. Διαβάστε τι είχε πει τότε ο νυν ΑΓΕΕΘΑ.

Αλλά αν τα έχεις όλα λυμένα τα προβλήματά σου, τι να κάνεις τα εκσυγχρονισμένα F-16; Ελπίζουμε, και μένουμε στις τελευταίες δηλώσεις τον νυν ΥΕΘΑ, πως θα προωθηθεί άμεσα ο εκσυγχρονισμός των Mirafe και η ενίσχυση του Στόλου. Τουλάχιστον τώρα, δεν χρειάζεται να “αντιπαρατεθεί” κάποιος πολιτικά με τη “μόδα” του F-35. Κάτι είναι κι αυτό! Το λες και κέρδος!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.