Έπεσε το ζεστό χρήμα η Βουλγαρία για τα F-16 Block 70: πότε τα παραλαμβάνει

lockheedmartin.com
Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας δήλωσε στις 8 Αυγούστου ότι είχε μεταφέρει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια (2,1 δισεκατομμύρια λέβα) στο US Defence Security Cooperation Agency (DCSA) για 8 μαχητικά Lockheed F-16 Block 70 και σχετικό εξοπλισμό, σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ.

"Με αυτό το βήμα, η βουλγαρική πλευρά έχει εκπληρώσει τη δέσμευσή της βάσει των συμβάσεων που συνήφθησαν στο πλαίσιο του σχεδίου για την απόκτηση νέου τύπου αεροσκάφους για τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία", ανέφερε το υπουργείο.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση έδωσε το nod για τη μακροχρόνια συμφωνία για την προμήθεια 8 αεροσκαφών F-16 (6 μονοθέσια και 2 διθέσια) για να αντικαταστήσει τον παλαιότερο στόλο των αεροσκαφών MiG-29 της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας . Τα αεροσκάφη πρόκειται να παραδοθούν έως το 2023.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια πυρομαχικών για τα αεροσκάφη, τα βλήματα Sidewinder AIM 9Χ Block II και ένα κοινό σύστημα τακτικού ραδιοσυστήματος πολλαπλών πληροφοριών (MIDS JTRS).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail