Τα controls έφυγαν αλλά το capital δεν υπάρχει πια...

moritz320 / pixabay
Έγινε λοιπόν και επίσημα η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών μετά από τέσσερα χρόνια και δύο περίπου μήνες. Γιατην ιστορία όταν έγινε το κούρεμα στην Κύπρο, η άρση των περιορισμών έχει επιτευχθεί σε περίπου δύο χρόνια.

Του Στρατή Μαζίδη

Το να καταργείς τη δέσμευση των χρημάτων του λαού στους λογαριασμούς του, δεν αποτελεί αιτία πανηγύρεως διότι είναι ντροπή και μόνο ό,τι συνέβη. Ουσιαστικά τα χρήματα του κόσμου κατασχέθηκαν, όπως το ιρανικό τάνκερ στο Γιβραλτάρ μέχρι να καεί όλο το λίπος.

Αφού άδειασαν οι λογαριασμοί είτε μέσω κατασχέσεων είτε της πληρωμής των φόρων τρώγοντας τα έτοιμα, επήλθε όπως περιμέναμε και η άρση των capital controls.

Όταν πιεις το ποτό, δεν κρατάς το άδειο ποτήρι. Όταν τελειώσεις το φαγητό, δεν κρατάς το άδειο πιάτο. Ομοίως και με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Αποδεσμεύθηκαν αφού πρώτα έπαψαν να υπάρχουν.

Κι επειδή θα μας πουν ότι αυτά τα έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, τους απαντάμε πως ναι, αυτός τα έφερε κι εσείς τα κάνατε τόσο θάλασσα ώστε να βρέθει σε θέση εξουσίας ο πρώτος για να τα προκαλέσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail