Ο «Αδελφός Μουσουλμάνος» και το συριακό «Chicken-Game»

Στην πολύπαθη Βόρεια Συρία και συγκεκριμένα στο θύλακα Idlib, τον μόνο που κατέχουν πλέον οι ακραίοι Ισλαμιστές (με τη βοήθεια της Τουρκίας), παίζεται εδώ και μερικές ημέρες ένα μεγάλο γεωπολιτικό/στρατιωτικό «Chicken-Game», με πολλούς μεγάλους και μικρούς, τοπικούς και διεθνείς παίχτες. Ένα παιχνίδι που μπορεί να μετεξελιχτεί σε καθαρή εμπλοκή της Τουρκίας σε ευρύτερο πόλεμο ή να αποδειχτεί και σε μπλόφα τεραστίων διαστάσεων.

Ας το έχουν αυτό υπόψη, ιδιαίτερα όσοι σε Ελλάδα και Κύπρο είναι έτοιμοι να δώσουν «γη και ύδωρ» για την περίφημη «συνεκμετάλλευση» (σε ελληνικό Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ), καθώς είναι σαφές πλέον ότι η Τουρκία «γράφει» τη Συνθήκη της Λωζάννης στα «παλαιοτέρα των υποδημάτων της».

Στη φωτογραφία πάντως, ο Νεοοθωμανός Σουλτάνος δείχνει «ακομπλεξάριστα» ότι ανήκει στους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Γεγονός που επιβεβαιώνει - και τις τελευταίες ημέρες στη Συρία - ότι η στρατιωτική συνεργασία της Τουρκίας με τους ακραίους Ισλαμιστές, παρά τα όσα λέγονται, είναι δεδομένη και διαρκής, στη βάση των νεοοθωμανικών οραμάτων του Ερντογάν.

Βασίλης Στοϊλόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail