Μη επανδρωμένες κορβέττες για τις "βρώμικες δουλειές" ζητά το Ναυτικό των ΗΠΑ

DΑRΡΑ
Freepen.gr - Το αμερικανικό ναυτικό σκοπεύει να κατασκευάσει ένα στόλο 10 μεγάλων μη επανδρωμένων πλοίων επιφανείας (large unmanned surface vessels - LUSV) μεγέθους κορβέττας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για να βοηθήσει τον κύριο επανδρωμένο στόλο του, ολοκληρώνοντας αποστολές «βαρετές, βρώμικες ή επικίνδυνες», σύμφωνα με το naval-technology.com.

Το ναυτικό σκιαγράφησε τους στόχους του για τα συστήματα σε ένα σχέδιο πρόσκλησης για προτάσεις για τη βιομηχανία, λέγοντας: "Το LUSV θα είναι ένα πλοίο υψηλής αντοχής, αναδιαμορφώσιμης ικανό να φιλοξενήσει διάφορα ωφέλιμα φορτία για μη επανδρωμένες αποστολές για να επαυξήσει την επιφανειακή δύναμη του επανδρωμένου ναυτικού.

Με μεγάλη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου, το LUSV θα σχεδιαστεί για να διεξάγει μια ποικιλία επιχειρήσεων πολέμου ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό με επανδρωμένα σκάφη επιφανείας".

Το σχέδιο αίτησης πρόσθεσε: "Το LUSV θα είναι ικανό για ημιαυτόνομη ή πλήρως αυτόνομη λειτουργία".

Το αμερικανικό Ναυτικό σκοπεύει να προμηθεύεται δύο πλοία το χρόνο μέχρι το 2024 μέσω του προγράμματος LUSV.

Το αίτημα αναφέρει: "Το ναυτικό οραματίζεται τα LUSV που θέλει να αγοράσει το FY2020-FY2024 από 200 πόδια έως 300 πόδια σε μήκος και με πλήρες φορτίο εκτόπισμα περίπου 2.000 τόνων, το οποίο θα τους έδινε το μέγεθος μιας κορβέττας".

Αναφέρει επίσης πως το αμερικανικό ναυτικό θέλει τα πλοία να είναι "χαμηλού κόστους, υψηλής αντοχής, αναδιαρθρώσιμα".

Το αμερικανικό ναυτικό θέλει τα πλοία να μεταφέρουν αρθρωτά ωφέλιμα φορτία, επιτρέποντάς τους να αναλάβουν διάφορες αποστολές. Μία βασική αποστολή των σκαφών θα είναι ο πόλεμος κατά στόχος επιφανείας αλλά και στην ξηρά.

Αυτά τα μη επανδρωμένα πλοία θα είναι τα μεγαλύτερα μη επανδρωμένα πλοία που λειτουργούν με οποιοδήποτε ναυτικό και θα έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν ένα μικρό πλήρωμα καθώς θα μπορούν να είναι προαιρετικά επανδρωμένα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail